400pk sterke IVECO Stralis met laadkraan voor IJsselmonde Gevelisolatie

Persbericht

400pk sterke IVECO Stralis met laadkraan voor IJsselmonde Gevelisolatie

Recent heeft de firma IJsselmonde uit Rotterdam een nieuwe IVECO Stralis bakwagen met open laadbak en laadkraan in gebruik genomen. De specialist in gevelisolatie zal het nieuwe voertuig inzetten voor het transport van eigen steigermaterieel naar de werkplek. IVECO-dealer Schouten uit Alblasserdam maakte het voertuig klaar en leverde deze af.

 

IJsselmonde Gevelisolatie

Het in 2002 opgerichte IJsselmonde is volledig gespecialiseerd in het aanbrengen, onderhouden  van buitengevelisolatie, in de ruimste zin van het woord. Van het plaatsen van eigen steigerwerk met klein bouwkundig werk tot het aanbrengen van gevelisolatie met verschillende afwerkingen zoals sierpleisters of steenstrips: IJsselmonde realiseert het.

 

400pk sterke IVECO Stralis met open laadbak en laadkraan

De nieuwe IVECO Stralis van IJsselmonde heeft een wielbasis van 5500 millimeter. Onder de compacte en lage Hi-Street cabine bevindt zich een 400pk en 1700Nm sterke IVECO Cursor 9 dieselmotor. Deze zeer lichte maar krachtige motor is gekoppeld aan de nieuwe Hi-Tronix volautomatische 12-traps versnellingsbak. De opbouw van de open laadbak en PM 13,5 ton/meter laadkraan is verzorgd door Booi uit Zwijndrecht. IJsselmonde zal de nieuwe IVECO Stralis inzetten voor het transport van eigen steigermaterieel en materialen naar de bouwplaatsen en opdrachtgevers.

De nieuwe IVECO Stralis van IJsselmonde uit Rotterdam voldoet aan de Euro-VI emissienorm dankzij het Hi-eSCR uitlaatgasnabehandelingssysteem. Door dit passieve systeem waarbij geen gebruik wordt gemaakt van EGR (uitlaatgas recirculatie) zijn de onderhoudsintervallen langer, het brandstofverbruik lager, de verbranding in de motor schoner en ontstaat er significant minder warmteontwikkeling onder en achter de cabine. Tevens hoeft het roetfilter van de IVECO niet actief te worden geregenereerd, waardoor ongewenste en gevaarlijke situaties vanwege warmteontwikkeling op bouwplaatsen worden voorkomen.