3-assige IVECO Stralis Hi-Way voor Van Weverwijk BV uit Schoonrewoerd

Persbericht

3-assige IVECO Stralis Hi-Way voor Van Weverwijk BV uit Schoonrewoerd

Recent heeft Van Weverwijk B.V. een nieuwe IVECO Stralis in gebruik genomen. Deze 460pk sterke 3-assige motorwagen met Hi-Way cabine en haakarm systeem wordt door het familiebedrijf uit Schoonrewoerd ingezet voor het transport van containers en afzetbakken. De voorkeur van de chauffeur en de ervaringen met een oude type Stralis hebben Van Weverwijk B.V. doen besluiten opnieuw voor IVECO te kiezen.

Van Weverwijk B.V. uit Schoonrewoerd

Sinds begin jaren ’70 houdt het zelfstandige familiebedrijf Van Weverwijk B.V. zich bezig met de inzameling, recycling en transport van afvalstoffen. De nadruk ligt hierbij op bouwafval, sloopafval en bedrijfsafval. Het bedrijf uit Schoonrewoerd heeft de beschikking over een ruim en gevarieerd wagenpark aan motorwagens met aanhangers, trekker-opleggercombinaties, portaalwagens en huisvuilwagens. Hierdoor is er altijd een efficiënte aanpak bij het transporteren en recyclen van alle soorten afvalstoffen.

IVECO Stralis Hi-Way met sleepas

De nieuwe IVECO Stralis van Van Weverwijk B.V. is uitgerust met ruime Hi-Way cabine, volledig uitgevoerd in de kenmerkend frisse geel-groene huisstijl van het transportbedrijf. Onder de cabine bevindt zich een 460pk en 2150Nm krachtige IVECO Cursor 11 Euro-VI dieselmotor met Hi-eSCR uitlaatgasnabehandelingssysteem, zonder EGR. Gekoppeld aan de nieuwe volautomatische Hi-Tronix versnellingsbak (ZF Traxon) hebben de chauffeurs van Van Weverwijk B.V. altijd de beschikking over voldoende vermogen, gekoppeld aan maximaal comfort.

De sleepas van de nieuwe Stralis kan worden geheven bij het rijden zonder container, of om voor extra tractie off-road te zorgen. Tevens kan met de sleepas op de grond voor extra stabiliteit gezorgd worden bij het laden en lossen van afzetbakken of containers.