Persbericht

Sociaal Fonds Transport & Logistiek

De IVECO Stralis heeft sinds zijn lancering in maart 2007 een weergaloos succes gekend. Succes bestaat uit het aantrekken van nieuwe klanten, maar vooral uit het behouden van bestaande klanten.

Het Sociaal Fonds Transport & Logistiek (SFTL), trouwe IVECO klant, heeft zopas 15 IVECO Stralis vrachtwagens in ontvangst genomen. Men koos voor 15 bakwagens van het type AS190S42P. Met andere woorden IVECO Cursor 10 motoren, turbo met variabele geometrie, EEV en 420 pk. Uiteraard zijn alle wagens uitgerust met een lesgeversmodule (pedalen voor de lesgever en bijzittersbank).

Het Sociaal Fonds Transport en Logistiek is het fonds voor bestaanszekerheid van transport- en logistieke ondernemingen, enkel en alleen bevoegd voor de arbeiders.

Het SFTL heeft 3 statutaire taken:

  • Aanvullende sociale voordelen toekennen aan arbeiders uit de sub-sectoren goederenvervoer over de weg en goederenbehandeling voor rekening van derden in uitvoering van Collectieve Arbeidsovereenkomsten.
  • De permanente vorming van arbeiders in de sector en de beroepsgerichte opleiding van werkzoekenden en leerlingen stimuleren en ondersteunen.
  • De werkgelegenheid en bestaanszekerheid van de arbeiders in de sector bevorderen en verbeteren.

De permanente vorming van professionele vrachtwagenchauffeurs wordt steeds belangrijker. Sinds 10 september 2009 moeten alle vrachtwagenchauffeurs in het bezit zijn van een Europees Vakbekwaamheidattest. Om de vraag van deze evolutie te beantwoorden vertrouwd het Sociaal Fonds reeds sinds enkele jaren op IVECO.