Persbericht

Technology en Innovation Award 2010 voor Australische IVECO neus

Melbourne, Australië

De IVECO Powerstar heeft tijdens een recentelijke bijeenkomst van de voornaamste vakjournalisten in Australië de Technology and Innovation Award 2010 in de wacht gesleept. Deze prestigieuze onderscheiding is het equivalent van de “Truck of the Year” titel voor trucks in Europa. Jaarlijks wordt deze door Power Torque Australia uitgereikt aan de truckfabrikant die een belangrijke bijdrage levert aan innovatie op het gebied van comfort, veiligheid en vooruitstrevende technologische componenten.

POWERSTAR

De Powerstar ISX wordt door de vakjury geprezen vanwege het hoge technologisch niveau van de aandrijflijn, het rijderscomfort en de veiligheid van het voertuigconcept. De Powerstar wordt gebouwd in de IVECO fabriek te Dandenong, een aantal kilometers buiten Melbourne. De vernieuwde Powerstar werd onlangs in Sydney gelanceerd, en maakt voor een groot gedeelte gebruik van de beste Europese componenten uit de truckindustrie. 

STRATOR

De Europese versie van de Powerstar, op ons continent geassembleerd door de Charles Feijts Groep, is hier beter bekend als IVECO Strator. Van de Strator zijn inmiddels 20 stuks operationeel op de internationale wegen. Ook deze “neuzen” worden door de zeer gevarieerde gebruikersgroep geprezen voor wat betreft uitstraling comfort, trekkracht en brandstofverbruik. De afgebeelde versie betreft de meest recente  “Scuderia Edition”, die volledig in de stijl van het, tot de Fiat-Iveco familie behorende, Ferrari F1 team is gebracht. Overigens zal CFG in september met een aantal Strator trucks deelnemen aan de IAA te Hannover.