Persbericht

14x Stralis NP voor Kuehne + Nagel

IVECO heeft een contract gesloten met internationaal logistiek dienstverlener Kuehne + Nagel voor de verkoop van veertien nieuwe aardgastrucks. Kuehne + Nagel verduurzaamt hiermee een deel van haar Nederlandse wagenpark.

De door Kuehne + Nagel aangeschafte IVECO Stralis vrachtwagentrekker is de nieuwste aardgastruck in het assortiment van IVECO. De trekker beschikt over een 400pk sterke aardgasmotor, die de schonere brandstof LNG gebruikt. Hierdoor ligt de C02-uitstoot zo'n 15 procent lager dan een truck met dieselmotor. De NOx-emissie daalt met 70 procent, terwijl de fijnstofuitstoot met 95 procent afneemt. Bovendien is de Stralis NP 50 procent stiller dan een vergelijkbare dieseltruck.

 

Uniek voertuig

De nieuwe aardgastruck van IVECO is uitgerust met 400pk en 1700Nm sterke Cursor 9 aardgasmotor. Doordat deze motor is gecombineerd met een 12-gangs EuroTronic automatische versnellingsbak is dit een uniek voertuig op de Europese markt. De veertien LNG-trucks die Kuehne + Nagel in gebruik gaat nemen, zijn uitgevoerd met tanks voor 390kg LNG. Hiermee heeft de IVECO Stralis NP een actieradius van maar liefst 1500 kilometer. Kuehne + Nagel zet de trucks in voor pendelwerkzaamheden tussen de vestigingen in Rotterdam en Veghel.