Persbericht

Logistieke pionier Chr. Vermeer voegt IVECO S-WAY toe aan vloot

Chr. Vermeer, een gerenommeerd logistiek bedrijf met vestigingen in Nederland, België en Polen, heeft onlangs – in samenwerking met IVECO – een nieuwe vrachtwagen aangeschaft. Deze toevoeging aan het wagenpark van Chr. Vermeer markeert een belangrijke stap in hun voortdurende groei en versterkt hun positie in de sector.

Opgericht in 1946 door Christiaan Vermeer Senior, begon Chr. Vermeer als een klein bedrijf dat zich bezighield met het vervoer van onder andere bieten, melk en leer. Na het overlijden van Christiaan Senior in 1982, werd het bedrijf voortgezet door zijn zoons en breidde het uit door de overname van verschillende regionale bedrijven. Inmiddels is Chr. Vermeer uitgegroeid tot een aanzienlijk familiebedrijf met 130 medewerkers en 70 trekkende eenheden.

De activiteiten van Chr. Vermeer omvatten traditionele logistieke diensten, zoals opslag en transport van goederen. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in online veilinglogistiek en machineverplaatsingen. Wat Chr. Vermeer onderscheidt in de branche, is het vermogen om een compleet dienstenpakket aan te bieden, inclusief plaatsing en aansluiting. Bovendien beschikt het bedrijf over een eigen rijopleiding en een eigen werkplaats.

Duurzaamheid
Duurzaamheid vormt een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering van Chr. Vermeer. Het bedrijf was een van de eerste transporteurs in Nederland dat investeerde in LNG-voertuigen om de milieu-impact te verminderen. Het bedrijf is nu zelfvoorzienend geworden door het gebruik van zonnepanelen en overweegt de implementatie van accu's om in de toekomst elektrische trucks op te laden. Chr. Vermeer zet zich in voor een emissievrije toekomst.

Diversiteit in personeel
Binnen Chr. Vermeer heerst een positieve werksfeer en is ruimte voor jong talent. Het bedrijf moedigt ook de participatie van vrouwen in de transportsector aan. Daarnaast is Chr. Vermeer maatschappelijk betrokken en sponsort het lokale initiatieven. Het familiebedrijf investeert in de opleiding van eigen personeel om hun potentieel volledig te benutten.

De nieuwste aanwinst
De keuze voor een nieuwe IVECO vrachtwagen, is het resultaat van een langdurige samenwerking tussen Chr. Vermeer en IVECO. Hoewel Chr. Vermeer gebruikmaakt van LNG-voertuigen, is voor de nieuwste aanwinst binnen de vloot gekozen voor een dieselvoertuig vanwege de internationale transportactiviteiten van het bedrijf. Deze nieuwe IVECO, voorzien van een volledig led pakket, zal worden ingezet voor groupage transport binnen een straal van 1.250 kilometer vanaf Tilburg met bestemmingen als Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië, Noord-Spanje, Zwitserland en Oostenrijk en is voorzien van een standkachel en -airco.

De nieuwe IVECO S-WAY 490, voorzien van een 490pk Cursor 13 motor, is de 16e IVECO in het wagenpark van Chr. Vermeer en is geleverd volgens de huisstijl van het bedrijf met wit-rode lak en natuurlijk de logo's. De goede relatie tussen Chr. Vermeer en verkoper Lucien Peskens heeft bijgedragen aan het succes van deze samenwerking.

Chr. Vermeer en IVECO Nederland kijken uit naar de voortzetting van hun succesvolle samenwerking.


Chr-vermeer-iveco-s-way-1.jpgIMG_3120.jpgChr-vermeer-iveco-s-way-2.jpg