Persbericht

Compass Logistics sterke aanvulling op Compass Transport
Recent nam Compass Transport een nieuwe IVECO S-WAY AS460 in ontvangst, als onderdeel van een vernieuwingsslag bij de transportonderneming uit Hardenberg. En die vernieuwing is veel breder dan alleen het vervangen van de vloot trekkers. Ook heeft het bedrijf een nieuw pand betrokken en met Compass Logistics een nieuw bedrijfsonderdeel opgericht.

Compass Transport is een bekende naam in transportland. Compass Logistics is iets minder bekend en dat is logisch. Het is een uitbreiding van de dienstverlening, die het transportbedrijf sinds 1 maart aanbiedt. “Compass Logistics is het verlengstuk van de transportafdeling”, vertelt Erik Drenthen, manager van Compass Logistics. “Wij denken dat dit de toekomst in transport is: een complete logistieke ontzorging voor de klant, die zich daardoor meer kan concentreren op de core-business van het bedrijf. Veel bedrijven geven daarbij de voorkeur aan één logistieke partner en op die vraag spelen wij in.” Om die complete logistieke ontzorging te kunnen aanbieden werkt Compass Logistics samen met transporteurs die gespecialiseerd zijn in transport naar bepaalde landen.

Compass heeft recent een nieuwe warehouse neergezet in Hardenberg, waarmee de onderneming zijn klanten nog beter kan bedienen op het gebied van Value Added Logistics. Omdat het bedrijf uit zijn jasje groeide, zijn ook de kantoren vernieuwd. Vanzelfsprekend zijn de nieuwe gebouwen zo duurzaam mogelijk gebouwd, zowel qua materialen als in energievoorziening met onder meer zonnepanelen en een warmtepomp. Het nieuwe warehouse zorgt ook voor een efficiencyslag dankzij de veel grotere opslagcapaciteit en een verdubbeling van het aantal docks.


Een belangrijke reden voor de oprichting van Compass Logistics is duurzaamheid. Een woord dat in de samenleving steeds meer betekenis krijgt en zeker in het transport. Erik Drenthen: “Het is voor iedereen goed als trucks zo optimaal mogelijk beladen kunnen worden. Dat betekent minder auto’s op de weg en dus ook een lager brandstofverbruik.” Ook klanten leggen steeds meer de nadruk op duurzaamheid. “Niet alleen bij hun eigen productie, ze kijken naar hun totale footprint en daar valt transport uiteraard ook onder”, legt Erik Drenthen uit. “En datzelfde geldt voor verladers. We hebben dus gemeenschappelijke belangen.”

Compass Transport is gespecialiseerd in dagelijks palletvervoer binnen de Benelux en Duitsland. Compass Transport heeft ruim zestig vrachtwagens rondrijden. Een toenemend deel van het wagenpark bestaat uit IVECO’s, waarvan de helft ondertussen de nieuwe IVECO S-WAY AS460 betreft. De meest recente aflevering vond plaats in april en het ligt in de planning dat er in de loop van 2023 nog meer vervangingsinvesteringen plaatsvinden. Daarnaast heeft Compass Transport met de IVECO S-WAY NP ook twee LNG-trekkers in de vloot. De keuze voor IVECO is voor directeur Reinout Stephanus geen moeilijke. “Het zijn goede wagens met bovendien een mooie uitstraling. Ook biedt IVECO met de S-WAY in LNG-uitvoering een uiterst duurzame trekker aan.”

De bedoeling is dat Compass Logistics ook duurzaam gaat groeien. Erik Drenthen: “We willen eerst de potentie bij onze huidige klanten benutten en op die manier een solide basis leggen. Waarbij de sleutelwoorden altijd een totale logistieke ontzorging blijven.” De transportbedrijven waarmee Compass Logistics samenwerkt, kunnen vanzelfsprekend ook gebruikmaken van de mogelijkheden die het bedrijf biedt. “Het is zeker de bedoeling dat ook de omgekeerde weg bewandeld gaat worden. Wij willen met onze transportafdeling ook onze partners gaan ontzorgen”, bevestigt Erik Drenthen. “Compass Transport kan voor die bedrijven weer lading vervoeren in de regio’s waar wij sterk vertegenwoordigd zijn. Tweerichtingsverkeer is absoluut ons uitgangspunt.”