Persbericht

IVECO wint prestigieuze iF DESIGN AWARD 2020 voor de IVECO S-WAY

IVECO-S-WAY-IF-DESIGN-AWARD_.jpg

IVECO heeft de prestigieuze iF DESIGN AWARD 2020 gewonnen voor de IVECO S-WAY in de categorie Auto's/Voertuigen. De jaarlijkse prijsuitreiking wordt georganiseerd door iF International forum Design GmbH, een van de oudste onafhankelijke designinstellingen ter wereld.

De IVECO S-WAY werd door de internationale jury van 78 onafhankelijke deskundigen geselecteerd uit 7.298 inzendingen uit 56 landen. De criteria voor de selectie betroffen innovatie en uitwerking. Hierbij werd gekeken naar het unieke karakter van het product, de uitvoering en de afwerking. Daarnaast werd ook de functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, ergonomie, veiligheid, esthetische en emotionele aantrekkingskracht en het ruimtelijk concept onder de loep genomen. Bovendien keek de jury ook naar de positionering van het product en de bedrijfsverantwoordelijkheid in termen van productie-efficiëntie, maar ook naar de inachtneming van milieunormen & carbon footprint, sociale verantwoordelijkheid en universeel design.

Thomas Hilse, IVECO Brand President, verklaarde: "Het is een eer om zo'n prestigieuze prijs te ontvangen. Het is een belangrijke erkenning van een gezaghebbende en onafhankelijke jury, waaruit blijkt dat we ons doel hebben bereikt. Het idee om klantgerichtheid opnieuw te definiëren met een voertuig dat gebruik maakt van een prachtig design en de nieuwste innovaties op het gebied van connectiviteit en automatisering. Hiermee biedt de IVECO S-WAY een complete oplossing aan onze klanten en chauffeurs."

De IVECO S-WAY voldoet perfect aan de gestelde criteria: de cabine is volledig opnieuw ontworpen met de focus op de behoeften van de chauffeur en de eigenaar. Het ontwerp van de cabine biedt de chauffeur hoogwaardige leef- en werkomstandigheden. Tegelijkertijd vergroten deze innovaties de veiligheid van de chauffeur. Daarnaast beschikt hij over een compleet pakket aan functies op een nieuw- en uitgebreid niveau van duurzaamheid- en connectiviteit.

Bij het ontwerp van de IVECO S-WAY is in het bijzonder rekening gehouden met de technische en aerodynamische kenmerken van het voertuig. De IVECO S-WAY is in staat om technologie, kracht, dynamiek en kwaliteit feilloos te bundelen tot één geheel. Daarnaast beschikt het voertuig over de integratie van de verschillende componenten die typisch zijn voor de architectuur. Zo bestaat de nieuw ontworpen bumper uit drie delen, zodat logistieke operators reparatiekosten kunnen besparen. Alleen het beschadigde deel hoeft dan immers vervangen te worden. De volledig nieuwe LED-koplampen zorgen ervoor dat de chauffeur altijd voldoende zicht heeft op de weg. De schemersensor op de voorruit schakelt automatisch het dimlicht in bij weinig licht.

IVECO S-WAY is ontwikkeld als een eersteklas woon- en werkruimte. De positie van de cabinevloer is geoptimaliseerd, zodat je maar drie stappen nodig hebt om in te stappen. Daarnaast heeft de chauffeur door de verlaagde motortunnel aanzienlijk meer ruimte in de cabine.