Persbericht

IVECO schrijft geschiedenis op IAA 2018 met zijn Lage Emissie Zone

​​​100% Dieselvrije stand en toont een volledig aanbod van alternatieve elektrische, CNG- en LNG aangedreven voertuigen.

Op de 100% Dieselvrije stand presenteert IVECO zijn beschikbare oplossingen voor duurzaam en emissievrij transport met zijn huidig aanbod van alternatieve aandrijflijnen en zijn langetermijnvisie en dit in samenwerking met klanten, partners en opbouwers.

IVECO toont 18 voertuigen met duurzame oplossingen die variëren van elektrische stadsbussen tot LNG-trucks voor de lange afstand: een compleet aanbod dat de vereisten van elk bedrijf en elke missie omvat en die vele gelauwerde voertuigen omvat, zoals de Daily Blue Power 'Van of the Year' 2018, de Crealis In-Motion-Charging 'Sustainable Bus of the Year' 2019 en winnaar van de European Mobility Exhibition Innovation Award, de Crossway LE NP 'Sustainable Bus of the Year' 2018, en de Stralis NP 460 'Low Carbon Truck of the Year' 2018.

IVECO viert ook de 40e verjaardag van de Daily met een gepersonaliseerde Limited Edition met speciaal ontwerp ter ere van z’n succesvolle geschiedenis.IVECO schrijft geschiedenis op de 67e editie van de IAA Commercial Vehicles (IAA), het belangrijkste internationale evenement in de bedrijfsvoertuigenindustrie. Het toont zijn volledig aanbod van alternatieve aandrijvingen op een 100% Dieselvrije indoor stand, waardoor een lage-emissiezone op de beurs ontstaat. Het is ook gastheer van een speciale Ronde Tafel gericht op "De energietransitie naar een duurzame toekomst" en workshops in samenwerking met experts uit de industrie, klanten en technische partners, om de energietransitie en aanverwante onderwerpen te bespreken.

Pierre Lahutte, IVECO Brand President, gaf commentaar op de persconferentie die vandaag op de stand werd gehouden: "IVECO is de eerste fabrikant in de geschiedenis van de IAA die een stand zonder enige dieselmotor presenteert - noch op de voertuigen, noch op de opbouw. De transportindustrie verandert, omdat de druk op de diesel toeneemt en de energietransitie in een stroomversnelling komt. Onze stand laat het IVECO aanbod zien van electrische, CNG en LNG aangedreven voertuigen die vandaag de dag beschikbaar zijn en een volwaardig alternatief bieden voor dieselvoertuigen in alle missies - van hoogwaardig, energiezuinig personenvervoer in de stad tot zwaar transport over lange afstanden. Bovendien biedt aardgas de mogelijkheid voor een naadloze overgang naar biomethaan en hernieuwbare energie, waardoor de uitstoot tot nul wordt teruggebracht en de deur wordt geopend naar een circulaire economie die zo ver kan gaan dat negatieve emissies en koolstofmetingen worden bereikt".

Ook aanwezig op de stand en woordvoerder op de persconferentie is de wereldwijde energieleverancier Shell, die de overtuiging van IVECO deelt dat het koolstofvrij maken van de transportsector een scala aan brandstoffen en technologieën vereist. Als onderdeel van hun samenwerking met het merk om de ontwikkeling van de elektrische en aardgasnetwerken in Duitsland te bevorderen, toont Shell op de stand ook een CNG/LNG-tankstation en een elektrisch laadstation.

Op de stand tijdens de IAA 2018 toont IVECO zijn oplossing voor duurzaam transport, met een energiemix die aansluit bij de eisen van de verschillende missies. Zij ziet elektrische aandrijving een belangrijke rol spelen, vooral bij hoogwaardige missies zoals personenvervoer - met name bij lage snelheid, lage energie-intensieve stop-and-go missies in stadscentra. De andere belangrijke energiebron is aardgas, dat een volwassen oplossing biedt voor duurzaam vervoer van mensen en goederen. Door middel van displays en workshops legt IVECO de nadruk op het aanzienlijke milieuvoordeel van aardgas, dat in staat is om de meest vervuilende emissies drastisch te verminderen: 90% voor NO2, 99% voor fijnstof, 10% voor CO2 met aardgas dat met biomethaanbron tot 95% stijgt.

Een kringloopeconomie gebaseerd op het opwekken van energie uit organisch of agrarisch afval is mogelijk met biomethaan. Dit kan in een centrum voor de verwerking van organisch afval, dat aardgas en meststoffen produceert uit huis-aan-huisinzameling, groenafval, bedrijfsrestaurants en gemeentelijk afval. Deze aanpak kan nog verder gaan, wanneer methaan wordt geproduceerd in een biovergister op een boerderij, gebruikmakend van gewassen en landbouwafval. Tijdens de groei absorberen de gewassen CO2 en zetten ze het om in koolhydraten, waardoor de koolstof wordt vastgelegd en zuurstof vrijkomt in de atmosfeer. In de biovergister van de boerderij breken de gewasresten af via een anaeroob vergistingsproces, waarbij biogas wordt geproduceerd. Dit wordt gezuiverd tot biomethaan, dat getransporteerd kan worden naar tankstations en gebruikt kan worden om voertuigen op aardgas voor goederenvervoer van brandstof te voorzien.
Dit proces levert ook een nutriëntenrijke stof op die wordt gebruikt als meststofcompost, die voedingsstoffen terugstuurt naar het land, het organische stofgehalte verhoogt en koolstof uit de atmosfeer fixeert. Als gevolg hiervan gaat deze circulaire economie aanpak verder dan het verminderen van de CO2-uitstoot, omdat het koolstof in de bodem vastlegt, de CO2 in de lucht vermindert en de cyclus koolstof negatief maakt.

Bezoekers van de IVECO-stand zullen kunnen zien dat deze circulaire economie al een realiteit is, met de voorbeelden van de stad Rijsel, die een vloot IVECO CNG-bussen exploiteert die rijden op biomethaan uit stedelijk afval, het project onder leiding van Pot au Pin, Air Liquide en Carrefour op basis van biomethaan uit landbouwafval en de opening van 's werelds grootste biogasinstallatie in Noorwegen door Biokraft.

Door zijn aanwezigheid op de beurs wil IVECO het gebruik van duurzame technologieën bevorderen. Naast de tentoongestelde voertuigen zelf en de verschillende evenementen die het organiseert, heeft het op de stand een Educatieve zone gewijd aan informatieve panelen en video's over vier belangrijke thema's: 'Gas en biogas - de duurzame transportoplossing vandaag en morgen'; 'Onze bijdrage aan CO2-reductie'; 'Duurzame oplossingen voor wagenparkbeheer' in samenwerking met technologische partner Michelin; en TCO, efficiëntie en productiviteit'.


IVECO op IAA: een 100% Dieselvrije stand met 18 voertuigen om een volledig duurzaam aanbod te presenteren voor elk bedrijf en elke missie.

De 100% Dieselvrije stand belicht IVECO's benadering van duurzaam vervoer, die de technologie en energiebron afstemt op de eisen van de missie.

Voor het openbaar vervoer in het centrum van de stad toont de stand de elektrische oplossingen van het merk: de zero-emissie Daily Electric Minibus, onderdeel van de Daily Blue Power duurzame familie die werd uitgeroepen tot "International Van of the Year 2018", die de perfecte oplossing biedt voor het vervoer in de typische last mile, stop-and-go city center missies; de Heuliez Bus GX ELEC volledig elektrische stadsbus met de meest geavanceerde batterijtechnologie; en de nieuwe generatie IVECO BUS Crealis In-Motion-Charging, die de elektrische bovengrondse lijnen combineert met energieopslag aan boord en opladen in beweging, en de titel Duurzame Bus van het Jaar 2019 in de categorie Urban en de Innovatieprijs in de categorie Move Green Energy-Environment op de Europese Mobiliteitstentoonstelling 2018 in Parijs won.

Voor het openbaar vervoer in de voorsteden is CNG de oplossing, met de IVECO BUS Crossway Low Entry Natural Power, Sustainable Bus of the Year 2018, die zich onderscheidt door zijn ontwerp met de in de dakruimte geïntegreerde tanks en autonomie tot 600 km.

Voor stedelijk en voorstedelijk goederenvervoer toont IVECO verschillende modellen van de Daily Natural Power, die ook deel uitmaken van de Daily Blue Power-familie - vier daarvan zijn uitgerust met de exclusieve Hi-Matic-transmissie. De Daily Hi-Matic Natural Power is het eerste lichte bedrijfsvoertuig dat is uitgerust met een 3.0 liter CNG-motor met een automatische 8-traps- versnellingsbak.
De getoonde modellen weerspiegelen de grote verscheidenheid aan missies die de Daily Blue Power-familie met haar uitgebreide aanbod kan dekken: een chassis cabine uitgerust met een Lecapitaine koelbox voor de verhuurvloot van Le Petit Forestier, de Europese marktleider in koelverhuur; een 7 tons chassis cabine uitgerust met een Junge platform en gordijnroede; een chassis cabine uitgerust door Fassi met een Maxicargo kipper en kraan voor Ville de Paris; een bestelwagen uitgerust met een Kerstner diepvrieskoelkast in de 40th Anniversary Limited Edition versie en een bestelwagen uitgerust voor pakketleveringen door Spier met een personalisatie ontworpen door Garage Italia Custom ter gelegenheid van het jubileum van de Daily.

Voor stedelijke en regionale transportmissies is CNG de technologie die voldoet aan de eisen van efficiënt transport over langere afstanden en leveringen in stadscentra. IVECO presenteert twee Eurocargo's die gericht zijn op gemeentelijke toepassingen, zowel in CNG-versie als een model in overeenstemming met de EURO VI Step D-emissienormen, één jaar voor datum. Een van de getoonde modellen is uitgerust met een 3-weg kipper van Meiller.
Het tweede model is het resultaat van IVECO's samenwerking met een technologische partner om de emissies van zowel de vrachtwagen als de carrosserie aan te pakken: het is uitgerust met een door Johnston Engineering ontwikkelde veegmachine die de CNG-motor van de vrachtwagen combineert met een hydrostatische transmissie, waardoor de uitstoot drastisch wordt verminderd in vergelijking met een traditionele veegmachine op een vrachtwagen, die meestal een tweede dieselmotor toevoegt, die minder of zelfs niet gereguleerd is, om de veegmachine te laten draaien.

IVECO werkt ook samen met Carrier Transicold voor een primeur in de industrie: de gloednieuwe 26-tons 400 HP Stralis NP met een Frappa carrosserie en Carrier Supra® CNG technologie. Deze revolutionaire oplossing is 100% natuurlijk gas, 0% diesel en 100% eenvoud met gekoelde body. In tegenstelling tot standaard trucks voor koeltransport die twee dieselmotoren hebben, één voor het voertuig en één voor de koeling, die veelal minder gereguleerd is, gebruikt deze Stralis NP enkel natuurlijk samengeperst gas (CNG). Beide motoren draaien op stochiometrische gasmotoren met de 3 traps katalysator. Dit resulteert in ultralage NO2 (-90% tov diesel) en roet (-99%) uitstoot ver onder de wettelijke normen. Voor CO2 emmissies is de uitstoot -95% met biomethaan.

Voor langeafstandsritten is de oplossing van IVECO de LNG-technologie. In deze sector loopt IVECO voorop met de Stralis NP, de eerste aardgasvrachtwagen die specifiek ontworpen is voor langeafstandsvervoer op de markt, en in het bijzonder met de Stralis NP 460, die afgelopen december in het Verenigd Koninkrijk tot Low Carbon Truck of the Year werd verkozen. IVECO presenteert dit aanbod met modellen in trekker en bakwagen, inclusief AD en lage-trekkers.

Ook in deze sector presenteert IVECO een andere kijk die het resultaat is van een belangrijk partnerschap: de unieke 400 pk Stralis X-Way Natural Power uitgerust met een CIFA elektrische betonmixer die een 100% zero Diesel, 0% olie oplossing biedt. De truck rijdt op bioCNG en is uitgerust met de door CIFA ontwikkelde Energya hybride plug-in betonmixer. De mixer wordt aangedreven door een elektrische motor met lithiumbatterij. Het beschikt ook over een Kinetisch energieterugwinningssysteem dat de energie van de vrachtwagen terugwint wanneer deze afremt.

De andere Stralis NP-modellen op de stand omvatten de eerste 460 pk LNG-truck voor wissellaadbakken, uitgerust door SDG / Spier voor de verhuurvloot van Fraikin; de eerste 6x2 LNG-tractor met 750 km autonomie, een 4x2 LNG-tractor met 1.600 km autonomie en een lage trekker in LNG-versie met 1.150 km autonomie.

Alle tentoongestelde voertuigen in de 100% Diesel Free - Low Emissions Area zijn een tastbaar bewijs dat IVECO en zijn partners de belofte van duurzaam transport en duurzame oplossingen waarmaken.​