Persbericht

De IVECO Driver Pal: IVECO’s vocale en digitale “Driver Companion” aan boord gebouwd op Amazon Web Services en Amazon Alexa

Het geavanceerde project van IVECO, gebouwd op Amazon Web Services (AWS), zet nieuwe normen in innovatieve diensten voor chauffeurs door een spraakgestuurde vaardigheid te introduceren via Amazon Alexa.

IVECO Driver Pal, de nieuwe Driver Companion die bestaat uit de MYIVECO- en MYCOMMUNITY-vaardigheden, stelt de bestuurder in staat om zijn digitale leven aan boord te brengen en te communiceren met zijn voertuig en de chauffeursgemeenschap door spraakopdrachten via Amazon  Alexa, wat zorgt voor een comfortabele, veiligere en stressvrije rijervaring.

De IVECO Driver Pal tilt connectiviteit naar een hoger niveau en biedt ook toegang tot het groeiende portfolio van IVECO ON-digitale diensten van het merk via spraakopdrachten, evenals het uitgebreide portfolio van Amazon Web Services en Amazon Alexa-functies. 

Turijn, 1 juni  2021

 

IVECO lanceerde vandaag  de IVECO Driver Pal, zijn baanbrekende vocale  driver companion op zijn nieuwe Daily- en IVECO S-WAY voertuigen tijdens een live digitaal evenement voor zijn dealernetwerk en de internationale vakpers.

De IVECO Driver Pal is gebouwd met de ondersteuning van AWS Professional Services  en  wordt aangedreven  door  AWS Machine Learning,  spraak-, beveiligings- en serverloze technologieën, waaronder Amazon Comprehend, Amazon DynamoDB, AWS Lambda, Amazon Translate,  en maakt gebruik van  Amazons Alexa  cloudgebaseerde spraakservice  om de ervaring van de bestuurder te verbeteren.

De oplossing biedt chauffeurs een  nuttige  spraak "Artificial Intelligence"-ervaring  op de weg,waardoor  het hun digitale leven aan boord kan brengen en met hun truck kan communiceren via spraakopdrachten.

De IVECO Driver Pal is ontworpen om de bestuurder te helpen zijn route en stops te optimaliseren en zich aan te passen aan gebeurtenissen onderweg door te vertrouwen op realtime informatie van de IVECO-chauffeursgemeenschap, IVECO-ondersteuningsdiensten en het web. Dit stelt hen in staat om secundaire taken uit te voeren, terwijl ze hun handen aan het stuur en hun ogen op de weg houden.

"We zijn verheugd over de lancering van de IVECO Driver Pal, dat een nieuwe standaard zet in de auto-industrie", aldus   Fabrizio Conicella, Global Head of Digital & Adv Technology Commercial & Specialty Vehicles. "Door gebruik te maken van de breedte van het portfolio van AWS en de Amazon Working Backward's Innovation-methodologie die tijdens het AWS Digital Innovation Program werd toegepast, heeft IVECO in recordtijd een nieuwe dienst kunnen innoveren en  leveren die de manier waarop bestuurders met hun voertuigen en de chauffeursgemeenschap kunnen omgaan fundamenteel verandert.  De nieuwe IVECO driver voice  companion versterkt de toekomstige digitale strategie van het bedrijf, omdat het ernaar streeft om bestuurders een volledig nieuwe manier te bieden om hun taken uit te voeren en met hun voertuig te communiceren, terwijl het niveau van veiligheid en comfort wordt verhoogd."

 

De IVECO Driver Pal biedt alle functies waarmee bestuurders hun digitale leven aan boord kunnen brengen en hun persoonlijke en werkleven kunnen vergemakkelijken: via spraakopdrachten kunnen ze allerlei taken uitvoeren terwijl ze afleiding minimaliseren - hun agenda beheren, muziek of hun favoriete podcasts afspelen, andere Alexa-apparaten bellen, het nieuws, weer- en verkeersrapporten controleren en zelfs toegang krijgen tot hun Alexa-compatibele domoticaapparaten.

 

De IVECO Driver Pal neemt het voortouw met een industrieprimeur door twee unieke vaardigheden te introduceren die zijn ontwikkeld met AWS Professional Services en Alexa Auto-team: MYIVECO en MYCOMMUNITY. De  MYIVECO-vaardigheid  stelt de bestuurder in staat om op een geheel nieuwe manier met het voertuig te communiceren. Ze kunnen vocale commando's gebruiken om hun reis te beheren en hun route te plannen: hun bestemming instellen, parkeerplaatsen en tankstations onderweg vinden met hun navigatiesysteem, van route veranderen om druk verkeer te vermijden en restaurants en hotels zoeken. Ze kunnen hun Driver Style Evaluation-score controleren en om tips vragen om veiliger en efficiënter te rijden.  Op langeafstandsmissies zal de IVECO Driver Pal hen zelfs vertellen wanneer ze moeten stoppen voor hun wettelijke pauzes  op basis van tachograafinformatie.

 

De MYIVECO-vaardigheid stelt bestuurders ook in staat om vóór hun reis een voertuigcontrolelijst te lanceren en geïnformeerd te worden over het onderhoud en de gezondheidsstatus van de belangrijkste componenten van hun voertuig, zoals banden, batterijen, filter, koppeling en remblokken. Ze hebben toegang tot informatie over de efficiëntie van de truck, bekijken tips over hoe ze deze kunnen verbeteren, boeken een servicestop bij de dealer van hun keuze. Als ze een technisch probleem hebben, kunnen ze de controlekamer van IVECO om hulp vragen en,  indien  nodig, de Assistance Non-Stop-service activeren en toegang krijgen tot de Remote Assistance Service en Over-The-Air-updates.

 

Bestuurders kunnen de MYIVECO-vaardigheid ook gebruiken om verschillende functies in de cabine te activeren, zoals het instellen van de airconditioning- en verwarmingssystemen, het in- en uitschakelen van lichten, het inschakelen van media en nog veel meer. Dit betekent dat  ze gefocust blijven op de weg, waardoor de verkeersveiligheid verbetert.

 

De tweede exclusieve vaardigheid, MYCOMMUNITY  fungeert als een digitale CB-radio , waardoor de gebruikers deel kunnen uitmaken van een chauffeursgemeenschap. Ze kunnen spraakberichten uitwisselen met andere chauffeurs en bijvoorbeeld berichten zoeken langs hun route of in de buurt van hun bestemming. Ze kunnen informatie delen en beluisteren over verkeersomstandigheden of wachtrijen bij grenscontroles, wat helpt om onverwachte vertragingen te voorkomen, of tips over de beste parkeerplaatsen of restaurants en andere nuttige informatie. Taal is geen belemmering, aangezien  MYCOMMUNITY  zal vertalen van en naar het Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans – en er zullen meer talen volgen.

 

De MYCOMMUNITY-vaardigheid staat open voor alle chauffeurs (niet alleen de IVECO-rijders), waardoor een bredere chauffeursgemeenschap kan ontstaan waar ze advies, tips uitwisselen en contact houden met andere chauffeurs op hun route.

 

IVECO

IVECO is een merk van CNH Industrial N.V., wereldspeler op het vlak van investeringsgoederen met notering op de beurs in New York (NYSE: CNHI) en op de Italiaanse beurs (Mercato Telematico Azionario MI: CNHI). IVECO ontwerpt, fabriceert en commercialiseert een breed gamma van lichte tot zware commerciële voertuigen en off-road voertuigen.

Het uitgebreide gamma van het merk omvat de Daily, een voertuig in het 3,3 tot 7,2 ton segment, de Eurocargo van 6 tot 19 ton en in het zware segment boven 16 ton, het IVECO WAY-gamma met de on-road IVECO S-WAY, de off-road IVECO T-WAY en de IVECO X-WAY voor lichte off-roadopdrachten. Daarnaast bouwt het merk IVECO Astra off-roadtrucks, starre en gelede dumpers en speciale voertuigen.

IVECO stelt wereldwijd bijna 21.000 personen te werk met productie-eenheden in 7 verschillende landen in Europa, Azië, Afrika, Oceanië en Latijns-Amerika waar voertuigen gemaakt worden volgens de meest geavanceerde technologie. 4,200 verkoop- en service punten in 160 landen garanderen technische ondersteuning waar ook de voertuigen aan het werk zijn.


Voor meer informatie over IVECO, bezoek www.iveco.com

Voor meer informatie over CNH Industrial, bezoek www.cnhindustrial.com

Voor bijkomende info, contacteer: Loek Vroon – l.vroon@iveconls.nl