Persbericht

IVECO New Daily the van that will change your business perspective

​​​De nieuwe Daily definieert een nieuwe standaard op het gebied van rij-  en comfortervaring, en zet zijn technologische vooruitgang op het gebied van autonoom rijden en geavanceerde veiligheidsuitrusting voort. 


De nieuwe Daily voegt daar tevens een nieuwe dimensie in de connectiviteit aan toe om zo een complete oplossing te bieden die voldoet aan de transportbehoeften van de klant.


De nieuwe Daily is het eerste voertuig in zijn segment dat voldoet aan de Euro 6d-TEMP-emissienormen, met respect voor het milieu, het vermogen en de energie-efficiëntie, ten voordele van de rentabiliteit van de activiteiten van de klanten.


Turijn, 5 april 2019

IVECO presenteerde zijn nieuwe Daily op een internationaal persevenement in  CNH Industrial Village in Turijn, Italië. Een plenaire conferentie, interactieve workshops en tests met het nieuwe voertuig werden gedurende twee dagen ondernomen.


Dit evenement was ook de eerste ontmoeting tussen de pers en Gerrit Marx, President Commercial and Specialty Vehicles, sinds hij in dienst trad bij IVECO en met Daily teamleiders in hun nieuwe functies - Raffaele Di Donfrancesco als hoofd van LCV Global Product Line en Sergio Piperno Beer als Light Line Business Director.


De bedrijfswagenindustrie ondergaat ongekende veranderingen, gedreven door belangrijke wereldwijde trends zoals digitalisering, automatisering, elektrificatie en service. De nieuwe Daily houdt rekening met deze trends door ze om te zetten in kansen voor klanten. Dankzij 40 jaar succes is de   Daily range een begrip geworden die bekend staat om zijn originaliteit en leiderschap in hun segment.


Voortbouwend op dit erfgoed biedt de nieuwe Daily nu prestaties en duurzaamheid in combinatie met een uitstekende energie-efficiëntie en lage TCO, wat de winstgevendheid van de klant ten goede komt. Het verhoogt het niveau van connectiviteit en biedt toegang tot een wereld van exclusieve diensten met een compleet aanbod dat perfect is aangepast aan de manier waarop klanten hun voertuigen bedienen. Het biedt een complete set van geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder en verbeterde veiligheidsfuncties, terwijl het de beste rijervaring en comfort aan boord heeft.


Gerrit Marx, President Commercial and Specialty Vehicles, licht toe: "We hebben een duidelijke routekaart voor de toekomst, een strategische visie die rekening houdt met de belangrijkste trends die onze sector beïnvloeden. Het is duidelijk dat IVECO er is om te blijven, te concurreren en te winnen in alle segmenten waarin het vandaag aanwezig is: van lichte bedrijfsvoertuigen tot zware vrachtwagens, bussen en speciale voertuigen. De nieuwe Daily is een perfecte weergave van onze visie: dankzij een radicale evolutie blijft het trouw aan de traditie, voldoet het aan de steeds strengere eisen van klanten en is het al klaar om te profiteren van nieuwe ontwikkelingen. Dit voertuig zal uw bedrijfsvooruitzichten veranderen. 


Technologie ten dienste van de bestuurder door middel van geavanceerde rijhulpsystemen en meer veiligheid

De nieuwe Daily introduceert een volledig gamma van geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder, waarmee de bestuurder zich kan concentreren op zijn of haar missie. Bij de ontwikkeling van deze functies heeft IVECO zich gericht op functies die specifiek zijn ontworpen om bestuurders te helpen tijdens hun missies in binnen-  en buiten stedelijke gebieden.

Het geavanceerde automatische noodremsysteem en City Brake PRO voorkomen aanrijdingen bij snelheden onder de 50 km/u en beperken de impact bij hogere snelheden. De eerste detecteert op voorhand, en op een volledig autonome manier, een risico op een botsing en remt ingeval de bestuurder niet ingrijpt, waardoor zijn veiligheid wordt gewaarborgd.

De City Brake PRO daarentegen laat de nieuwe Daily toe om nog verder te gaan, hij is  in staat is om ongelukken te voorkomen bij snelheden onder de 50 km/u.


De nieuwe Daily maakt ook gebruik van technologie om de stress van de bestuurder te verminderen. Tijdens missies in stedelijke gebieden zijn de verkeersomstandigheden vaak intens. Dit is waar de Queue Assist het verschil maakt: hij past de snelheid van het voertuig automatisch aan die van het voorliggend voertuig aan, waardoor de stress die wordt veroorzaakt door de constante stop startcyclus wordt geëlimineerd.


De Queue Assist en City Brake PRO functies zijn in principe leverbaar op alle Daily varianten, waarbij de 7,2 ton's Daily enigst in zijn soort, een uniek en exclusief voertuig maakt in dit segment.


Bovendien houdt de Adaptive Cruise Control (ACC), in combinatie met de Queue Assist, de vastgestelde snelheid en veiligheidsafstand tot de voorligger in stand, terwijl de Proactive Lane Maintenance Assistant voorkomt dat de auto onbedoeld de rijstrook verlaat.


Bij hevige zijwind assisteert de Crosswind Assist de bestuurder om het voertuig op zijn rijstrook te behouden.


De nieuwe Daily vermindert de vermoeidheid en verbetert de productiviteit met de elektrische parkeerrem die automatisch wordt geactiveerd wanneer het voertuig wordt geparkeerd en wordt gedeactiveerd wanneer de bestuurder klaar is om te starten. Tijdens stedelijke missies die veel stops vereisen, zoals pakketbezorging, vermindert deze functie het ongemak van de armen als gevolg van repetitieve bewegingen. Geschat wordt dat dit tot 5 uur per maand bespaart, wat de productiviteit van de bestuurder sterk verbetert. Deze functie heeft als bijkomend voordeel dat er meer vrije ruimte is voor de bestuurder en eventuele passagiers, omdat de handremhendel is verwijderd.


De nieuwe LED-verlichting heeft een veel nauwkeurigere lichtbundel en bereik, waardoor de zichtbaarheid en obstakelwaarneming met 15% wordt verbeterd, waardoor de veiligheid bij weinig licht toeneemt.


De City-modus maakt de stuurbekrachtiging flexibeler, verlicht het sturen met 70% en maakt het manoeuvreren in de stad gemakkelijker.


De nieuwe Daily helpt de bestuurder ook in extreme rijomstandigheden met de Hill Descent, die de bestuurder helpt om lange en steile hellingen langzaam en veilig af te dalen, en de Traction Plus-functie, die een sterke grip behoudt op gladde oppervlakken zoals zand, modder of sneeuw. De nieuwe Daily is het eerste voertuig in zijn klasse dat beide functies op alle aandrijfmodellen aanbiedt.


Connectiviteit maximaliseert de beschikbaarheid en biedt toegang tot een wereld van nieuwe diensten

De nieuwe Daily is verder aan het innoveren op het gebied van connectiviteit. In 2016  begonnen met de Daily Business UP-applicatie, die voor het eerst een intelligent hulpmiddel voor lichte bedrijfsvoertuigen introduceerde en in de daaropvolgende jaren werd verrijkt dankzij een langdurige samenwerking tussen Microsoft en IVECO. Deze samenwerking met Microsoft heeft als doel de wereld van industriële voertuigen opnieuw te definiëren door middel van een platform ontwikkeld door Microsoft Azure cloud, waardoor deze dienst met hoge toegevoegde waarde een grotere efficiëntie, vereenvoudigd voorspellend onderhoud en productiviteitsvoordelen kan bieden.


Als onderdeel van haar strategie brengt de nieuwe Daily nu connectiviteit naar een hoger niveau en biedt zij een reeks nieuwe en exclusieve diensten aan. Het is meer dan alleen een voertuig, het is een compleet aanbod dat zich perfect aanpast aan de behoeften van de opdrachten en activiteiten van elke klant.


De connectiviteit van de nieuwe Daily brengt het voertuig in direct contact met de controlekamer van IVECO en voorziet het van real-time gegevens. Hierdoor kunnen IVECO-specialisten de beschikbaarheid van voertuigen maximaliseren door het uitvoeren van diagnostiek en het nemen van preventieve maatregelen door middel van onderhouds- en serviceplanning om het aantal werkplaatsbezoeken te optimaliseren met minimale uitvaltijd.


Bovendien kunt u met de serviceassistentie op afstand alle gegevens wijzigen, diagnoses uitvoeren en zelfs software op afstand downloaden , zodat u niet bij de werkplaats van de dealer hoeft te stoppen. Dit vertaalt zich in aanzienlijke voordelen op het gebied van beschikbaarheid van voertuigen en klantenactiviteit.


De real-time gegevens van de Daily stellen IVECO ook in staat om nieuwe financieringsaanbiedingen op maat te ontwikkelen. Deze voorstellen houden rekening met variaties in de activiteiten van de klant, die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een verminderd gebruik van het voertuig, en passen de betalingen dienovereenkomstig aan. Bovendien stellen de gegevens IVECO in staat om nauwkeurige voorspellingen te doen over het gebruik van het voertuig en onderhoudscontracten te ontwikkelen die overeenkomen met de activiteiten van de klant.


De connectiviteit van de nieuwe Daily biedt ook telematica-oplossingen om chauffeurs en wagenparkbeheerders te helpen hun efficiëntie te optimaliseren. Het MyDaily-portaal, ook toegankelijk via de MyDaily-applicatie, stelt eigenaren in staat om hun Daily te monitoren vanaf hun computerscherm of onderweg vanaf hun mobiele telefoon. Ze kunnen de prestaties, het brandstofverbruik en de rijstijl van de bestuurder analyseren. De Daily stuurt ook Smart Reports met belangrijke voertuigparameters en suggesties om de rijstijl te verbeteren en brandstof te besparen. Klanten kunnen ook de interventies van de Daily's plannen om de effectiviteit ervan te maximaliseren.

Voor wagenparkbeheerders biedt de nieuwe Daily een complete oplossing van Verizon Connect die hen in staat stelt om de kosten van de vloot te verminderen door middel van verbeterde navigatie, zicht op de vloot, geavanceerde motorzone diagnostiek en real-time rapportage in kilometers. De grote verscheidenheid aan functies kan hen helpen de doorlooptijden te beheren, zich aan te passen aan veranderingen in leverdata en sneller te reageren op klanten door het verbeteren van onderhoudsschema's en de veiligheid van het wagenpark, het bewaken van rijtijden en nog veel meer.

Klanten die al over een eigen wagenparkbeheersysteem beschikken, kunnen alle dagelijkse gegevens ontvangen via de Web API-interface, die perfect met het voertuig kan communiceren.

De nieuwe Daily garandeert compromisloze prestaties en respect voor het milieu tijdens elke missie

De nieuwe Daily is trouw aan de reputatie die het met zijn uitgebreide assortiment heeft opgebouwd: het is het enige voertuig in zijn segment dat twee motoren aanbiedt die geoptimaliseerd zijn om voor elke missie de beste prestaties te leveren.

De 2,3-liter F1A-motor is nu beschikbaar en goedgekeurd voor zowel Light Duty als Heavy Duty voertuigen, met vermogens van 116 tot 156 pk.

De 3,0-liter F1C Heavy Duty motor biedt drie vermogens met verbeterde prestaties van 160 tot 210 pk en een  versie op gecomprimeerd aardgas (CNG).

De nieuwe Daily is opnieuw een voorbeeld op het gebied van respect voor het milieu, aangezien het  eerste voertuig in zijn segment is dat voldoet aan de Euro 6d-TEMP (WLTP en RDE) en Euro VI D emissienormen.


Tot 10% brandstofbesparing en lagere onderhoudskosten

De nieuwe Daily onderscheidt zich door zijn energiezuinigheid dankzij een reeks functies zoals het Stop&Start systeem, nu standaard op alle 2,3-liter F1A modellen, inclusief de Daily Hi-Matic. De nieuwe elektronisch geregelde turbo met variabele geometrie is niet alleen responsiever, maar ook efficiënter. Daarnaast dragen de exclusieve Super Eco Class A banden met lage rolweerstand, speciaal ontworpen voor de Daily en de nieuwe 220A (12 V) dynamo ook bij aan de energie-efficiëntie van de Daily.


Deze functies, samen met de technische verbeteringen die door de nieuwe Daily zijn ingevoerd, zorgen voor een brandstofbesparing tot 10%. De nieuwe Daily biedt ook een nieuw bandenspanningscontrolesysteem waarmee de bandenspanning in real-time kan worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat deze altijd op het optimale niveau is voor meer veiligheid en energie-efficiëntie. Het is het enige voertuig in zijn klasse dat deze functie heeft op zowel enkele- als dubbellucht modellen.

De nieuwe Daily biedt ook aanzienlijke besparingen in onderhoudskosten, tot 10% in stedelijke gebieden door langere olieverversingsintervallen.


Tot slot is het nieuwe, grotere carter ontworpen voor langeafstandsmissies en verlengt de olieverversingsintervallen tot 60.000 km.​


Meer rijervaring en comfort aan boord

De stuurkolom maakt het nu mogelijk om het stuurwiel in hoogte en diepte te verstellen om een perfecte rijpositie te bereiken. Het kleinere, multifunctionele lederen stuurwiel biedt een breed scala aan bedieningselementen en meer beenruimte, waardoor het algehele comfortniveau wordt verhoogd. De Daily beschikt ook over een nieuw elektrisch stuurbekrachtigingssysteem dat uiterst gevoelig is voor de commando's van de bestuurder, dat trillingen vermindert en onevenwichtigheden compenseert, wat zorgt voor een soepeler rijgedrag en een gevoel van stabiliteit en controle.


Het nieuwe dashboard is uitgerust met een TFT-kleurendisplay met hoge resolutie en een zeer ergonomische en intuïtieve interface met alle belangrijke parameters en functies van het voertuig.


De nieuwe Daily biedt comfort aan boord en de rijervaring van een personenwagen. Met het nieuwe Hi-Connect-infotainmentsysteem kunnen bestuurders hun mobiele apparaten dupliceren met Apple Car Play en Android Auto™ en hun applicaties veilig gebruiken tijdens het rijden. Het is uitgerust met een 7" display, DAB-radio, achteruitrijcamera,  TOM TOM-navigatiesysteem voor auto's en vrachtwagens en het IVECO-rijstijlanalysesysteem met real-time advies.

Functioneel ontwerp voor meer comfort, veiligheid en rentabiliteit

De Daily is gemakkelijk herkenbaar dankzij zijn design, dat een integraal onderdeel is geworden van zijn identiteit. Het belangrijkste is dat elk element van het ontwerp van de Daily een doel heeft: van nieuwe lichtgewicht aluminium wielen om het laadvermogen te optimaliseren, tot LED-verlichting die de veiligheid verbetert en de kosten verlaagt door tijdens de levensduur van het voertuig geen vervanging te eisen. De nieuwe frontgrill is uitgebreid om de ventilatie te verbeteren en tegelijkertijd de motor en de radiator te beschermen. Het is ook uiterst robuust en duurzaam dankzij het warmdrukproces dat tijdens de productie wordt gebruikt.


De ontwerpelementen dragen ook bij aan het verlagen van de total cost of ownership van de nieuwe Daily: de nieuwe bumper is verdeeld in 3 delen, zodat bij een aanrijding, die in stedelijke gebieden vaker voorkomt, alleen de beschadigde delen vervangen hoeven te worden in plaats van de hele bumper. Dit vertaalt zich in een aanzienlijke vermindering van de reparatiekosten, die volgens de IVECO-statistieken 90% van de gevallen vertegenwoordigen.​

De nieuwe Daily: campagne "veranderingsperspectieven"

De Daily heeft een solide reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie, robuustheid en klanttevredenheid gedurende 40 jaar van succes. Met de nieuwkomer legt het de lat nog hoger en effent het de weg voor een nieuwe wereld van diensten om een globale en op maat gemaakte oplossing te bieden die perfect aansluit bij het gebruik van het voertuig door de klant. Dit is een nieuwe manier om met de aankoop om te gaan: u koopt niet langer alleen een voertuig, maar een complete invulling.


De nieuwe Daily zal een revolutie teweegbrengen in het dagelijkse leven van de bestuurder met verschillende systemen om stress te verminderen, apparaten om de veiligheid te verbeteren en het leven aan boord en de rijervaring te optimaliseren. Kortom, een hele nieuwe manier van werken! Dit is hoe de nieuwe Daily belooft  "perspectieven te veranderen" zoals aangegeven door de reclamecampagne ontworpen voor het voertuig en de presentatie ervan, vanuit een volledig nieuw oogpunt.​


World Class Manufacturing en Engineering: voldoen aan zeer hoge normen

De nieuwe Daily wordt geproduceerd in de IVECO fabrieken van  Suzzara in Italië en Valladolid  in  Spanje. Deze twee fabrieken passen de World Class Manufacturing (WCM) methode toe voor standaarden van uitmuntendheid: Valladolid werd op 3 april 2019 bekroond met de "Gold Medal", als erkenning voor haar standaarden van uitmuntendheid in productie, geïntegreerd management en proces, terwijl Suzzara één van de eerste fabrieken van de CNH Industrial Group was die in 2012 de "Silver Medal" ontving.


World Class Manufacturing streeft naar het creëren van foutloze processen om te komen tot nul defecten, nul afval en nul ongevallen. Het is een continu verbeteringsproces dat gericht is op de deelname van alle bij de productie betrokken partijen.

 

Deze aanpak is ook uitgebreid naar de productontwikkeling en ontwerpprocessen van de Daily's met de introductie van de World Class Engineering-methode, die gebaseerd is op de eisen van de klant om het best mogelijke product te ontwikkelen.

 

Het  nieuwe Daily project is de afgelopen 3 jaar de focus geweest van engineering en productieteams van de fabriek en heeft meer dan 900.000 engineering-uren, 800 virtuele en fysieke tests, 200 prototypes en meer dan 3,5 miljoen kilometer aan duurzaamheids- en betrouwbaarheidstests opgeleverd. Het doel van het project was om een verdere stap voorwaarts te zetten in productkwaliteit en procesefficiëntie. De teams die aan het project werkten, richtten zich op het verminderen van de complexiteit van producten en processen, terwijl het productassortiment en de belangrijkste kenmerken van de Daily's verder werden uitgebreid.​

IVECO_NewDaily_interiors.jpg