Persbericht

GP JOULE bestelt 100 Nikola Tre brandstofcel elektrische voertuigen

De Nikola Tre FCEV's behoren tot de eerste die door de joint venture Nikola Iveco Europe worden geproduceerd.

Ulm, Duitsland, 23 januari 2023 - Nikola Corporation (Nasdaq: NKLA), een wereldleider in zero-emissie transport en energievoorziening en infrastructuuroplossingen, en IVECO, het merk van Iveco Group (MI: IVG) dat zware, middelzware en lichte vrachtwagens ontwerpt, produceert en verkoopt, kondigden vandaag een intentieverklaring aan voor een bestelling van 100 klasse 8, zware Nikola Tre waterstof Fuel Cell Electric Vehicles (FCEV's) van GP JOULE, een systeemleverancier voor geïntegreerde energieoplossingen gevestigd in Reussenkoege, Duitsland. De Nikola Tre FCEV's in de Europese 6x2 variant zullen worden geproduceerd door de joint venture tussen Nikola en Iveco Group op de locatie in Ulm, Duitsland.

 

Dertig van de eerste 100 Nikola Tre FCEV's zullen naar verwachting in 2024 aan GP JOULE worden geleverd. Daarna volgt de levering van de resterende 70 voertuigen in 2025, met de mogelijkheid voor GP JOULE om ze aan te schaffen via GATE - Green & Advanced Transport Ecosystem, het all-inclusive verhuurmodel voor elektrische vrachtwagens van Iveco Group. IVECO zal de essentiële onderhouds- en servicefuncties leveren. GP JOULE zal de 100 Nikola trucks ter beschikking stellen aan haar klanten in transport en logistiek. De bestelling is afhankelijk van GP JOULE's succesvolle aanvraag voor KsNI-financiering, het Duitse programma ter ondersteuning van de aanschaf van voertuigen met alternatieve, klimaatvriendelijke aandrijving. Bovendien zijn GP JOULE en Iveco Group overeengekomen om vanaf 2026 extra FCEV's op de Europese markt te brengen. GP JOULE zal hen voorzien van 100% groene waterstof in hun netwerk van waterstoftankstations.

 

Michael Lohscheller, President en CEO van Nikola Corporation, zei: "De bestelling van GP JOULE zal een voorbeeld zijn van hoe de Nikola Tre FCEV commerciële klanten in Duitsland verder kan ondersteunen in hun overgang naar zero-emissie, enkele jaren eerder dan andere OEM's, wat helpt om het doel van het koolstofvrij maken van de transportsector te bereiken."

 

Andre Steinau, algemeen directeur van GP JOULE HYDROGEN, zei: "100% hernieuwbare energie voor iedereen, dat is wat ons drijft. Samen met Nikola en IVECO bieden we onze klanten alle componenten voor klimaatneutraal zwaar transport uit één bron: van de productie en aankoop van groene waterstof tot de waterstoftankstations en de brandstofceltrucks en -service die aan hun behoeften voldoen. Dit is de gemakkelijke instap in emissievrij vrachtvervoer."

 

Simone Olivati, President, Financial Services, Iveco Group licht toe: "We zijn erg blij met de keuze van GP JOULE en dat we met deze overeenkomst, dankzij ons innovatieve GATE-verhuurmodel, waterstofmobiliteit naar klanten in Duitsland brengen en vooruitgang boeken in de decarbonisatie van het vrachtvervoer over de weg. GATE richt zich op de behoeften van klanten van zowel batterij- als waterstof-brandstofcel elektrische bedrijfsvoertuigen en zal in eerste instantie zowel de merken IVECO als Nikola bedienen. Deze overeenkomst is een kans om te beginnen met het aanbieden van onze uitgebreide service op basis van een pay-per-use formule die klanten toegang geeft tot de aandrijving van morgen."