Baetsen Groep neemt zwaargewichten IVECO Trakker 10x8 en 8x8 in gebruik

Persbericht

Baetsen Groep neemt zwaargewichten IVECO Trakker 10x8 en 8x8 in gebruik

Zeer recent heeft Baetsen Groep uit Veldhoven twee stuks nieuwe IVECO Trakker met kiepopbouw in de vaart genomen. De nieuwe off-road voertuigen, in 10x8 en 8x8 as-configuraties, worden aangedreven door 450pk sterke IVECO Cursor 13-liter dieselmotoren. IVECO-dealer Charles Feijts Bedrijfswagens uit Born verzorgde de complete levering van de trucks. CFG en Baetsen zijn geen vreemden van elkaar: reeds in 2007 werden de eerste IVECO 6x2 huisvuilchassis met CNG-motoren aan Baetsen geleverd. Deze zijn nog steeds naar volle tevredenheid dagelijks in gebruik. De twee stuks nieuwe IVECO Trakker zullen bij Baetsen voor het transport van bouwstoffen en bij grond- en sloopwerken worden ingezet. De samenwerking met CFG krijgt direct vervolg: Baetsen heeft een order geplaatst voor een LNG aangedreven 8x2 chassis met 27 ton/m laadkraan en container kabelafzetsysteem. 

Baetsen Groep

Baetsen, een familiebedrijf pur sang, is opgericht toen de heer Thieu Baetsen in 1960 op 21-jarige leeftijd begon als zelfstandige kolenboer. Met paard en wagen worden ook zand en klinkers vervoerd voor de aanleg van plantsoenen in Eindhoven. Al gauw moeten de broers van Thieu helpen om het werk op tijd af te krijgen. Niet veel later wordt de eerste vrachtwagen aangeschaft en wordt een brandstoffenhandel overgenomen. In de jaren die daarop volgen groeit de klantenkring en worden de activiteiten uitgebreid door de overname van verschillende bedrijven. In 2004 heeft Thieu Baetsen zijn organisatie overgedragen aan zijn twee dochters.

Baetsen 1.JPG 

Vandaag de dag voert Baetsen alle vormen van transport, kraanverhuur, containers, recycling, bouwstoffen en grond- en sloopwerken uit voor haar klanten. Het bedrijf heeft vestigingen in Veldhoven, Echt (L) en Son. Met ruim 200 medewerkers zet het bedrijf zich 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar in om elke opdracht professioneel uit te voeren. Met een zeer uitgebreid wagenpark van trekkende eenheden, opleggers en specialistische voertuigen beschikt Baetsen altijd over het juiste materieel voor elk transport.

IVECO Trakker

Een van de twee nieuwe IVECO Trucks van Baetsen is uitgerust met een 10 tons midlift as. Deze extra hefbare en gestuurde as is opgebouwd door een IVECO gecertificeerde ombouwer en valt daarom ook binnen de garantie en onderhoud van het complete chassis. Het totale GVW van de Trakker 10x8 is 49 ton. De Trakker 8x8 is een af-fabriek configuratie.

Beide IVECO trucks zijn uitgerust met dagcabines, ZF AS-Tronic geautomatiseerde versnellingsbakken en worden aangedreven door 450pk en 2200Nm krachtige IVECO Cursor 13 dieselmotoren. Deze motoren maken enkel gebruik van AdBlue en het Hi-eSCR systeem, zonder EGR uitlaatgasrecirculatie en voldoen aan de Euro-VI step b/c norm. Het passieve roetfilter van het Hi-eSCR systeem hoeft nooit actief te worden geregenereerd.

Baetsen 3.JPG