TCO / TOTAL COST OF OWNERSHIP

TCO (Total Cost of Ownership) is de totale kosten van een bedrijfsvoertuig gedurende zijn volledige levenscyclus. Hoewel het niet altijd eenvoudig is deze indicator onder controle te houden, is het vaak een optimale strategie voor het beheer van een onderneming.

<span style="color: #0d4ba0">TCO</span> CALCULATOR

TCO CALCULATOR

Bij IVECO bekommeren wij ons om uw kosten en begrijpen we, hoe belangrijk het voor u is om deze in te kunnen schatten en onder controle te houden. De TCO (Total Cost of Ownership) eigendomscalculator  ondersteunt u hierbij.  

Voor het berekenen van de TCO van uw voertuig hoeft u alleen de waarden van de parameters hieronder af te stemmen op uw zakelijke gebruik en vervolgens op "Berekenen" te klikken. Hierdoor kunt u uw kosten beheren en synchroniseren en een betrouwbaar overzicht van de bedrijfskosten van het voertuig gedurende zijn gehele levenscyclus krijgen.

TOTAL COST OF OWNERSHIP

TCO2 Live program biedt exclusieve diensten voor eigenaren van IVECO zware trucks:  

  • TCO2 SMART REPORT – wekelijkse rapporten over rijstijl en brandstofverbruik
  • TCO2 ADVISING – advies voor brandstofbesparing met een specialistenteam
  • TCO2 DRIVING – op besparing gerichte rijtrainingen. Wij laten zien hoe het brandstofverbruik kan worden verminderd, de levensduur van het voertuig kan worden verlengd en de rijveiligheid kan worden gemaximaliseerd

TOTAL COST OF OWNERSHIP
TCO2 SMART REPORT

TCO2 SMART REPORT

@Titolo

​​Gegevensverzameling op afstand door de IVECO DRIVING STYLE EVALUATION aan boord maakt een evaluatie mogelijk van de belangrijkste prestatieparameters van voertuig en chauffeur. 
Wekelijks wordt automatisch via e-mail een rapport naar de wagenparkbeheerder gestuurd, met de nadruk op het rijgedrag van de chauffeur en daarmee verbonden trends, brandstofverbruik per voertuig en de CO2-voetafdruk van het totale wagenpark. De service staat los van andere webportaal-gebaseerde wagenpark-beheerfuncties.  
Voor de NEW STRALIS XP is het TCO2 SMART REPORT inbegrepen voor 4 jaar. ​

TCO2 SMART REPORT en TCO2 ADVISING kan het brandstofverbruik tot wel 3% verlagen.

TCO2 ADVISING

@Titolo

​​​​IVECO is een allround "brandstofconsulent" – een full-time partner bij het streven naar transportefficiëntie en duurzaamheid. 

Onze ervaring met de meest efficiënte technieken voor brandstofbesparing is gebaseerd op jarenlang (met medewerking van onze klanten) tijdens de meest uiteenlopende mis​sies en routes ingezamelde en verwerkte gegevens. 

Nu biedt IVECO deze unieke knowhow aan als een service, geleverd door specialistenteams van brandstofexperts in elke markt, die voortdurend de KPI's van de wagenparken bijhouden om op maat gesneden verbeteringsplannen op te kunnen stellen. Een jaar TCO2 ADVISING is inbegrepen bij het NEW STRALIS XP & NP model.

TCO2 SMART REPORT en TCO2 ADVISING kan het brandstofverbruik tot wel 3% verlagen.

TCO2 DRIVING

@Titolo

​​Goede chauffeurs kunnen brandstofbesparingen bereiken die alleen met de beste technologische apparatuur haalbaar is: daarom biedt IVECO specifieke rijcursussen om voor onze klanten de vaardigheden van hun chauffeurs te ontwikkelen. 

Wij laten zien hoe het brandstofverbruik kan worden verminderd, de levensduur van het voertuig kan worden verlengd en de rijveiligheid kan worden gemaximaliseerd. 

De trainingen kunnen op de eisen van de klanten worden afgestemd en worden gegeven in hun bedrijf of in IVECO-faciliteiten. De onderwerpen omvatten kennis van het voertuig, de kenmerken en functies hiervan en rijpraktijk met een professionele begeleider.

TCO2 SMART REPORT en TCO2 ADVISING kan het brandstofverbruik tot wel 3% verlagen.