Het avontuur van de Tour begint hier in de fabriek van Suzzara in de buurt van Mantua, waar de Daily's van Iveco worden gebouwd.

 

In deze moderne tijd heb je tijdens het rijden met elk willekeurig voertuig steeds het idee dat je met een erg complexe machine te maken hebt wat betreft mechaniek, elektronica en intelligentie en dat dit alles de reis een stuk comfortabeler maakt.

Toen ik bij de fabriek aankwam om de constructeurs van deze wonderen der techniek te leren kennen, stond ik voor een enorm gebouw.

Ik heb een aantal pogingen moeten ondernemen om er te komen. Het navigatiesysteem had de bestuurder weliswaar duidelijke aanwijzingen gegeven, maar deze was niet zo bekwaam in het volgen ervan (Suzzara heeft een mooie plaatselijke begraafplaats!).

 

De fabriek was een hele ervaring!!!

Het is een enorm gebouw, werkelijk verbluffend. 'Stevig en ruim', om het maar eens te zeggen met de woorden waarmee de kenmerken van de Nieuwe Daily worden beschreven die ons tijdens deze rit door Europa vergezelt.  Er is een lange productielijn bestaande uit werknemers die het hele productieproces van het voertuig controleren en die samen in een team werken, van de afzonderlijke werknemer tot de hoogste fabriekschef.

In mijn dagelijkse leven reis en werk ik samen met mijn reisgenoten, een kleine groep mensen die op verstandige wijze hun doelen van de dag bereiken. Maar wat ik in de fabriek van Suzzara heb gezien is een nieuwe ervaring: één grote gemeenschap van allemaal mensen die samen de Daily produceren met 'procesfasen' die op het juiste moment op gang komen.

In het (vele) materiaal dat we hebben geschoten en met de camera's hebben opgenomen heb ik geprobeerd het plezier, de vastberadenheid en de ervaring over te brengen. Ik hoop dat ik dat ook op jullie heb overgebracht.

Ik was ook aanwezig bij een 'trouwerij' in de fabriek!

Nee, er is niemand getrouwd in de strikte zin van het woord, maar het 'marriage'-proces was het moment waarop de carrosserie en het chassis werden samengebracht in één voertuig, tot de sloop hen scheidt, laten we maar zeggen.

De volgende etappe is Bologna. Maar ik geef toe dat reizen met de nieuwe Daily's nu een hele nieuwe dimensie krijgt. De GPS zegt wat ik moet doen, en ik gehoorzaam.

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 6a6d0f9f-596d-8089-73e1-ab06670298b8.