Bye bye Kopenhagen... een laatste brug over, welcome Zweden!

 

Sommige stukken weg zijn wat slecht, maar dat brengt onze Daily niet van zijn stuk: met zijn schokbrekers zijn ook de meest hobbelige wegen erg comfortabel, met minder geluid en minder trillingen.

Ten opzichte van Kopenhagen lijkt het hier wat minder koud, en toch bevinden we ons noordelijker.

 

Ik luister niet naar de adviezen van het navigatiesysteem als ik boerderijen en een oude molen zie en wijzig mijn koers. Stockholm moet nog even wachten.

 

De molen, die erg Nederlands aandoet, is één van de oudste molens in Zweden en werkt nog steeds. Hij wordt beheerd door een groep aardige mensen die ons ontvangt en een lekkere kop koffie aanbiedt. Ze vertellen ons over de geschiedenis van de molen, die uit 1841 stamt en de grootste van het land is.

 

Ik laat hen onze flyer zien en nodig hen uit om een naar onze internetsite te gaan om de foto's en video's van onze reis te bekijken.

 

Ik heb een goed humeur gekregen van deze korte pauze, misschien omdat de omgeving me zo vertrouwd is. Ik woon namelijk al lang in dit land.

 

Ook al hebben we nog 650 km voor de boeg, we willen nog wel een paar foto's nemen en wat meer van het Zweedse landschap ontdekken.   

Langs de weg zien we een aantal wegwerkers die de weg repareren.

 

Ik maak een foto van één van hen voordat we het berkenbos inrijden in de richting van de hoofdstad.

 

De natuur van dit land is werkelijk verrassend...je begrijpt meteen dat de natuur hier met veel respect wordt behandeld door de bevolking. Alleen hier zie je langs de weg dit soort taferelen:

Het zal niet lang meer warm blijven. In deze tijd van het jaar verandert het weer erg snel en je hoeft maar even zonder K-Way uit de wagen te stappen om dat te merken.

 

Maar alweer biedt de standkachel uitkomst, zodat ik nog een half uur bij afgezette motor van de warmte in de cabine kan genieten! Een druk op de knop is voldoende!

 

We komen 's avonds in Stockholm aan en maken de volgende dag een ritje door de stad met onze Daily .

 

 

Op zaterdag werken maar weinig mensen, maar er zijn wel veel nieuwsgierigen. Sommigen maken foto's met hun Smartphones en vragen ons wat we doen. Natuurlijk vertellen we hen graag over onze reis...

 

Iedereen vindt de kleur van de Daily mooi en ook het logo valt in de smaak. Ook onze K-Way's vallen in de smaak, maar die zijn van ons!

De eerstkomende werkdag is maandag. Ik spreek met verschillende werkers en toon hen de kenmerken van de Daily, waaronder de motor en het gemak van de mistlampen met cornering-functie die in de bocht wordt ingeschakeld om de weg beter te verlichten. 

 

Sommigen zijn timmerman, anderen bouwvakkers van de arena van Stockholm.

 

We komen ook een sympathieke slager tegen die ons nieuwsgierig bekijkt en zich laat fotograferen.

 

En ten slotte, met de foto van de glimlach van twee tuinvrouwen besluiten we deze reis van meer dan drieduizend kilometer.

 

Van de sneeuw van München tot het ijs in de haven van Amsterdam en de architectuur van Kopenhagen hebben we gezichten, situaties, glimlachen, werkende mensen gezien die elke dag hun dag volmaken.

 

Vaak zijn deze mensen ervan overtuigd dat ze iets heel gewoons doen: bouwen, repareren, vervoeren! En toch zijn dit de helden die het mechanisme dat we economie noemen draaiende houden.

Deze ontdekkingsreis eindigt hier, bij deze rivier. Ik, Erica en Olivia kijken elkaar in de ogen: het is tijd om (onze) Daily's terug te geven. En morgen?

 

Zoals een bekend persoon tijdens de secessieoorlog zei: Tomorrow is another day(ly!).

 

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: c52dfc9e-790b-8089-37b2-cb723e0cde54.