In slechts een paar simpele stappen stel ik het navigatiesysteem in. In de nieuwe Daily heeft dit systeem een comfortabel geplaatste plug-in aansluiting waardoor ik mijn blik altijd op de weg kan houden....en zeg nou zelf, begin ik het al te leren?

Richting Reims.

Ik wil er overnachten om de volgende dag de fantastische en beroemde Route du Champagne te gaan ontdekken.

Ondanks het feit dat dit één van de langste ritten is, voel ik me bij aankomst uitgerust, dankzij de cruisecontrol waarmee 'een constante kruissnelheid kan worden aangehouden en de comfortabele stoelen die ook op basis van het lichaamsgewicht versteld kunnen worden' (inmiddels heeft dit product voor mij geen geheimen meer!).  Ook de hoge zitpositie ten opzichte van andere voertuigen maakt de reis erg comfortabel.

Onderweg kom ik een man met een bulldozer tegen die de weg vrijmaakt van takken: ook hij is een held van het werk van alledag, en dus een perfecte persoon voor een foto!

Na een welverdiende nachtrust zijn we klaar voor onze tour door het Reimse platteland en we stuiten bijna meteen op enkele tientallen mensen die bezig zijn met het snoeien van de wijnstokken.

Een aantal van hen wijst ons de weg naar gebieden voor mooie opnames en ook zij laten zich fotograferen en klimmen op onze voertuigen.

Ik zie dat dit transportmiddel erg veel in deze sector gebruikt wordt en uiteraard blijven onze Daily's niet onopgemerkt.

We proberen ook twee champagneproducenten te filmen, maar misschien is het recept geheim of wellicht zijn de Fransen bang voor onze camera's, maar het lukt ons niet om iets te zien...  “desolé”.

Niettemin zijn we tevreden en komen we in de buurt van Buc, waar we zullen overnachten.

Buc ligt dicht bij Versailles en Trappes, waar zich de IVECO-dealer bevindt.

Tijdens het tanken en een snelle wasbeurt van de wagens, zie ik een betonwagen van het merk Iveco, een Trakker.

Ik volg hem, maar verlies hem uit het oog bij een rood stoplicht. Ik geeft het echter niet op. Hij kan niet ver weg zijn.

Ik vang een glimp op van twee cementsilo's en vol vertrouwen ga ik erop af... yes (of liever, OUI!) ik heb hem gevonden. Daar staat de Trakker en de chauffeur komt met een brede glimlach op ons af alsof hij van onze komst op de hoogte was.

Foto's, video's, handen drukken en een mooi interview in mijn Daily.

Na het afscheid zie ik niet ver bij ons vandaan een parkeerplaats met een vijftiental Iveco-voertuigen... het toppunt!

We gaan naar binnen.

Het is een fruitdistributiebedrijf dat gebruik maakt van Iveco-voertuigen. De eigenaresse is blij met onze aanwezigheid (en met de petjes die ik voor haar kleinkinderen achterlaat!) en laat ons het contract zien dat ze juist die dag met de Iveco-dealer heeft ondertekend voor de aankoop van een nieuwe wagen. Ze nodigt ons uit om 's nachts terug te komen om te zien hoe er gewerkt wordt.

We hebben een afspraak om 2 uur 's nachts...mamma mia, zou ik mijn bed wel uit kunnen komen? Ik laad meteen mijn iPhone op met behulp van de USB-poort in mijn Daily... voor het geval ik vergeet om hem in het hotel op te laden!

We gaan naar de dealer en komen aan op het moment dat een klant zijn splinternieuwe Iveco op komt halen.

 

Dhr. Anibal Aparicio toont ons het hele gebouw en alle nieuwe en tweedehands voertuigen...

 

Het tafereel dat ons de meeste voldoening gaf? Een Iveco-sleepwagen die een voertuig met opgeblazen motor van de concurrentie wegsleept. Ook dat is een goed onderwerp voor een aantal foto's!

 

Het is 2 uur in de ochtend en we gaan naar onze afspraak. Dhr. Pierre, de zoon van de eigenaresse, zegt ons treurig dat we alleen buiten opnames kunnen maken om de werknemers niet af te leiden.

 

En terecht: een held van het werk van alledag mag niet van zijn missie worden afgeleid!

 

We zijn inmiddels over onze slaap heen en besluiten om naar Parijs te gaan. Wat mooi, de nacht, de Arc de Triomph en de Eiffeltoren...

Het lukt me ook nog om een foto te maken waarbij het lijkt dat de Daily de Eiffeltoren in zijn bak heeft geladen...

 

Merci, Paris. Maar nu is het tijd om naar Amsterdam te gaan.

 

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 0086d59e-a92d-8089-73e1-a01778f3ee27.