De blauwe kleur en het logo van Superman trekt de aandacht van veel mensen. Onze Daily's stonden de hele weg lang in het middelpunt van de belangstelling.

De Brenner hebben we met gemak bereikt. Ik ben zeer te spreken over het vermogen en de soepelheid van de motor, evenals over de wegligging. En de eerste foto van deze reis, die ik als comfortabel (èn geluiddicht) mag bestempelen, is gemaakt, en wel tijdens het tanken in het holst van de nacht in een adembenemend landschap. De eerste held van het werk van alledag.

Rond 22.00 uur, na ongeveer zes uur reizen en zeshonderd km komen we op onze eerste bestemming aan, ongeveer 50 km ten zuiden van München.

Grote Fritz, een enorme staande beer die de ingang van het hotel al 28 jaar bewaakt, ontving ons met open armen, of beter gezegd met open poten.

De kou van deze strenge winter was snel vergeten door de warme ontvangst van Anne in typische klederdracht. Ondanks dat de keuken dicht was, heeft ze een heerlijke, geurige Münchener schnitzel voor ons bereid. Net dat beetje warmte dat we nodig hadden, zodat we goed konden slapen na een eerste dag vol verwachtingen die allemaal zijn waargemaakt.

Een nieuwe dag en een nieuwe bestemming voor onze Daily's op zoek naar de held van het werk van alledag: Brummi Fitt, de erkende werkplaats van Miesbach waar Sebastian ons welkom heet en ons het gebouw binnenleidt, terwijl zijn monteurs servicebeurten op een aantal auto's in de werkplaats uitvoeren.

 

Na het bezoek aan Brummi Fitt zijn we op aanraden van Sebastian doorgereden naar München, een stad op mensenmaat waar we ons dankzij de manoeuvreerbaarheid van onze voertuigen met gemak konden verplaatsen. Maar nooit zonder onopgemerkt te blijven! We hebben informatie gegeven, foto's gemaakt en informatiemateriaal uitgedeeld.

Ah, ook Olivia en Erica zijn niet onopgemerkt gebleven. Velen hebben zich met hen en onze Daily's laten vereeuwigen!

 

Nog een ontmoeting met een mogelijke held van het werk van alledag deed zich voor toen we terugkwamen in het hotel, waar een fantastische gele Eurocargo-takelwagen mijn pad kruiste. Ik kon het niet weerstaan. Rechtsomkeert! Interview en de gebruikelijke foto's. Zou hij het nieuwe gezicht zijn? Het is nog te vroeg om dat te zeggen!

De charme van München by night laat ons niet onverschillig. Toen we met onze Daily's bij de Allianz Arena aankwamen, bracht deze ons hulde door van rood in blauw te veranderen, alsof hij zich aan onze voertuigen wilde aanpassen. Ook de Arena bleef niet onverschillig voor ons.

 

Parijs komt dichterbij, maar eerst hebben we Herr. Schubert nog ontmoet tijdens een vlug bezoek aan de Iveco-dealer van Bayern voor een full immersion om te ontdekken hoe een dealer werkt. Een erg gastvrij en interessant bezoek met een mooie verrassing: onze Daily's zagen er weer schitterend en glanzend uit alsof ze net uit de fabriek kwamen.

 

Paris, j’arrive!

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 282dfc9e-2938-8089-37b2-cfce0ea11fe1.