Hamburg, de haven...De Siberische kou die over Europa is getrokken, heeft ook hier zijn sporen nagelaten. Ik zie namelijk nog veel ijs in de rivier de Elbe.

 

Buiten is het koud... maar niet in de Daily.

Ik hoef me ook bij afgezette motor niet druk te maken, omdat de cabine warm blijft als ik de standkachel 30 minuten inschakel.

Het hotel ligt ditmaal op een zeer strategische plek, in de buurt van de haven waar ik morgen naartoe ga.

 

Ik zie veel bouwplaatsen, waarvan er een aantal onbegaanbaar is, maar er zijn er zo veel dat ik allicht bouwvakkers aantref waar ik een paar foto's van kan maken.

 

Ik hoef inderdaad maar bij één van de bouwplaatsen te stoppen en op de claxon te drukken om de aandacht van een aantal van hen te trekken.

 

Ze zien meteen ons logo en komen nieuwsgierig dichterbij. Het is niet altijd even gemakkelijk om Engels te spreken met iemand die deze taal niet spreekt, maar met gebaren lukt het me om me verstaanbaar te maken en enkele kiekjes te schieten.

 

We gaan naar de vismarkt, maar die is dicht. Ik kom er wel een nieuwsgierige persoon tegen die me vraagt wat we met de camera's doen. Ik profiteer ervan om hem in te laten stappen en hem over mijn Daily te vertellen. Op mijn vraag "Weet je waar dit product vandaan komt?" antwoordt hij meteen: "Uit Italië!". Dat geeft nog eens voldoening!

 

Ik kom nog iemand tegen, ditmaal een Griek die in een Mercedes rijdt en brutaal zeg ik tegen hem:

"Kom eens, dan laat ik je een beter, comfortabel en krachtig voertuig zien"... Hij vertrekt geen spier en stapt in. Hij lijkt erg veel belangstelling te hebben voor onder andere de cruisecontrol.

 

En misschien ook wel voor de meiden!

Ook een andere chauffeur van een oud model Daily die we op weg tegenkomen stopt om onze fonkelnieuwe Daily te bekijken.

Ik vraag hem of hij tevreden is over zijn Daily en hij zegt ja!

 

De poolkoude van Hamburg tast de hartelijkheid waarmee we door de rest van de arbeiders van de haven worden ontvangen niet aan. Iedereen is bereid om zich te laten fotograferen en om naar de camera's te glimlachen.

 

Aan het eind van onze tocht laat ik een herinnering op alle geparkeerde IVECO-voertuigen achter, namelijk een flyer van onze campagne achter de ruitenwissers.

 

New Daily was here!

 

Daarna bezoeken we de dealer, die ons ontvangt en de voertuigen wast.

 

Hij voelt zich in verlegenheid gebracht. Niet iedereen houdt van camera's, maar technisch gezien is hij erg goed onderlegd.

 

Na een overheerlijk ontbijt gaan we op weg naar Odense....ik heb zin gekregen in een hamburger! Hoe zou dat nu komen?!

 

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 312dfc9e-4994-8089-73e1-a6d831db7899.