We zijn in Amsterdam...

 

en we reizen bijna altijd 's nachts, maar dat is geen probleem! De koplampen van de Daily van Iveco zijn groot en helder en de weg is altijd goed verlicht.

 

Ik heb kamers even buiten Amsterdam gereserveerd in een hotel uit het einde van de 18e eeuw. Prachtig. Nadat we onze Daily's goedenacht hebben gewenst, is het tijd voor een biertje... (nooit als ik nog moet rijden, uiteraard!)

 

De volgende dag bezoeken we Truckland Kennemerland waar we hartelijk worden ontvangen en waar ons trots de Daily's en het gebouw worden getoond.

 

Ik ontdek dat de Nederlanders van een pushbar op hun voertuigen houden, ook al heeft deze geen specifieke functie. Het idee staat me aan. Ik wil er ook één! :)

 

Wat een pushbar is? Kijk maar naar de foto. Ooit werd dit een koeienvanger genoemd.

 

Na ons bezoek gaan we op zoek naar werkende mensen en maken we met onze voertuigen een mooi ritje door het centrum.

 

Als we met z'n allen op weg gaan, dat wil zeggen ik, de meisjes en de cameramensen, en dus met z'n zessen, dan nemen we de Cab (dat staat voor voertuig met cabine, met een bak erachter, nieuwe informatie over het product), zodat we bij elkaar kunnen blijven. En dan blijft er nog een plaats vrij!

 

Er zijn namelijk zeven comfortabele plaatsen, inclusief de bestuurdersplaats. Binnen een mum van tijd hadden we het rijden in dit voertuig onder de knie. En parkeren is echt een makkie, aangezien de Cab voorzien is van grote achteruitkijkspiegels en een achterruit, die optimaal zicht biedt bij het manoeuvreren. Bovendien klinkt er bij het inschakelen van de achteruitversnelling een geluidssignaal dat eventuele onoplettende passanten voor mijn manoeuvres waarschuwt. Niet slecht, hè?

 

Inmiddels is het donker en is het tijd om naar huis te gaan.

De volgende ochtend gaan we even naar de bloemenmarkt, waar ik de aandacht van de aanwezigen weet te trekken om ze uit te leggen waar we mee bezig zijn.

 

Sommigen laten zich ook fotograferen met de folder van onze tour in hun handen. Ik ga weer op weg op zoek naar werkende mensen in de straten van de stad: hoewel het zaterdag is vind ik een aantal glazenwassers.

 

Ook zij poseren voor een aantal foto's en ze zijn erg vriendelijk en in voor een gesprek...het zal de aanstaande zondag zijn!

 

Of misschien is het de charme van het centrum van Amsterdam met zijn adembenemende architectuur en zijn mooie grachten die zo aan Venetië doen denken.

 

We maken ons op voor het vertrek, maar de mannen maken mij de Cab afhandig en dus begin ik de tweede fase van de tour in de Van (ook wel bestelwagen genoemd) in de richting van Hamburg.

 

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: b1690f9f-497d-8089-73e1-afe6e28c031b.