​Iveco perustettiin vuonna 1975 kun 5 eri yhtiötä kolmessa  Euroopan maassa sulautuivat yhteen.

Iveco, kansainvälisyys osana yritystä sen perustamisesta lähtien.

Vuonna 1975 kolmen Euroopan maan (Italia, Ranska, Saksa) viisi vahvaa yhtiötä päätti yhdistää taitonsa uuden yhtiön luomiseksi.

Hankintojen, sopimusten ja kansainvälisten yhteisyritysten avulla Iveco on parantanut asemaansa ja se on nykyään yksi maailman suurimmista hyötyajoneuvoteollisuuden toimijoista.

Ivecolla on tänä päivänä tehtaita Euroopassa, Kiinassa, Intiassa, Venäjällä, Turkissa, Australiassa, Argentiinassa, Brasiliassa ja Etelä-Afrikassa, ja se toimii yli 100 maassa.

Iveco tarjoaa ajoneuvoja, jotka täyttävät kaikki ammattiliikenteen tarpeet. Sen tuotevalikoima on yksi laajimmista ja se on täysin uudistettu vuonna 2007.

Iveco on aina ollut johtavassa asemassa innovaation suhteen, liittyi se sitten moottoreihin (ensimmäinen yhtiö, joka otti käyttöön turbon koko dieselvalikoimassa, joka otti käyttöön Common Rail -moottorit ja joka toi markkinoille ensimmäisenä EuroV- ajoneuvot) tai ajoneuvoihin (voitti "Vuoden kuorma-auto" -tittelin vuosina 1992, 1993 ja 2003, ja "Vuoden pakettiauto" -tittelin vuonna 2000).