​New CNG Daily Natural Power

​New Daily Natural Power on maakaasuajoneuvo, jossa on kaksoispolttoainemoottori (CNG/bensiini)

Ajoneuvo on suunniteltu ja optimoitu maakaasukäyttöön; mikäli polttoaine loppuu, se siirtyy automaattisesti polttoaineen ”talteenottotilaan” (jonka toimintaväli noin 100 km).

Se on saatavilla ajoneuvojen eri bruttopainoille 3,5 tonnista 7,0 tonniin kaikissa versioissa, mikä tekee New Dailystä ainutlaatuisen monipuolisen; versioina chassis cab -alusta, pakettiauto, double cab -alusta, ikkunallinen umpipakettiauto.

Akselivälien pituudet vaihtelevat 3520 mm:stä 4100 mm:iin pakettiautoissa (GVW:n mukaan), lastikapasiteetin ollessa jopa 19,6 m3 (ainutlaatuinen luokassaan). Chassis cab -alusta tarjoaa akselivälien pituuksia 3450 mm:stä 4750 mm:iin sekä korin alustan pituuksia jopa 6190 mm:iin asti (ainutlaatuinen luokassaan).

Iveco on ainoa kevyiden ja raskaiden kaupallisten ajoneuvojen täyden valikoiman valmistaja, joka tarjoaa täydellisen CNG-malliston.

Ivecon CNG-ajoneuvomalliston myyntiluvut ovat jo saavuttaneet 10 000 Euroopassa, suurimmaksi osaksi kaupunkialueiden liikenteessä. Maakaasu on yksi tulevaisuuden polttoaineista, mutta jo nyt se edustaa taloudellista ja ympäristöystävällistä ratkaisua liikkuvuusongelmiin:

 se tuottaa noin 40% säästön polttoainekuluissa verrattuna vastaaviin dieseleihin;

 sillä on kaikista polttomoottoreista pienin ympäristövaikutus (pakokaasussa ei lainkaan rikkiä, hiilivetyjä tai hiukkaspäästöjä ja matalat hiilidioksidipäästöt)

 se on hiljainen (noin 5 dB vähemmän kuin vastaavassa dieselmoottorissa)

 se on turvallinen polttoaine. Itsesytyntälämpötila on kaksinkertainen verrattuna dieseliin ja bensiiniin. Polttoainesäiliöt testataan kestämään kaksinkertaista käyttöpainetta. Vuodon sattuessa kaasu häviää nopeasti, sillä se on ilmaa kevyempää. .

Maakaasuajoneuvot ovat sallittuja maanalaisissa parkkihalleissa, lautoilla ja ennen kaikkea (äärimmäisen matalien päästöjen ansiosta) rajoitetuilla liikennealueilla (esim. ruuhka-alueilla). Koko Ivecon CNG-mallisto on Euro 6 -raskasliikennestandardin tyyppihyväksymä. New Dailya saa ajaa B-ajokortilla (ajoneuvot joilla korkeintaan 3,5 tonnin bruttopaino).