Lehdistötiedote

Uusi Iveco Daily on “Vuoden pakettiauto 2015”
Uusi Daily, kolmannen sukupolven Ivecon kevyt hyötyajoneuvo, on nimetty “Kansainväliseksi vuoden pakettiautoksi 2015”. Vuosittaisen kilpailun järjestää suurimpien kansainvälisten hyötyajoneuvojulkaisujen 23 johtavasta journalistista koostuva tuomaristo. Voittaja on pakettiauto, joka tuomariston mukaan ”on panostanut eniten tehokkuus- ja kestävyysvaatimuksiin hyödykkeiden maantiekuljetuksessa kunnioittaen ympäristöä ja ihmisten turvallisuutta".
 
Arvokas palkinto jaettiin 65. kansainvälisillä ajoneuvomessuilla Hannoverissa, Euroopan suurimmilla kaupallisilla ja teollisilla ajoneuvomessuilla.
 
Kilpailukykyisimpänä vuonna koskaan sen jälkeen, kun palkinto-ohjelma perustettiin v. 1991, Ivecon uusi Daily voitti 17 pistemarginaalillaan listatut finalistit Fiatilta, Fordilta, Mercedes-Benziltä ja Renault//Opelilta. Äänestyksessä uuden Dailyn valitsivat ensimmäiselle sijalle 23 tuomariston jäsentä.
 

Vastaanottaessaan palkintoa Kansainvälisen pakettiauton tuomariston puheenjohtajalta, Jarlath Sweeneyltä, Pierre Lahutte, Ivecon brändijohtaja totesi: ”Olemme iloisia siitä, että uudelle Dailyllemme on myönnetty arvovaltainen Vuoden pakettiauto-arvonimi. Uusi Daily on suuri askel eteenpäin kokonaiskustannusten arvioinnin, mukavuuden, ajettavuuden, tuottavuuden ja kestävyyden parantamisessa. Haluaisimme omistaa tämän palkinnon asiakkaillemme, jotka tukeutuvat joka päivä tähän luotettavaan työkumppaniin”.

 


 

Uuden Dailyn ominaisuuksia
 
Uusi Daily on täysin uudistettu ajoneuvo, joka edustaa luokkansa parasta kuormavetoisuustehokkuutta, luokkansa parasta volyymiä ja kapasiteettia, automaista mukavuutta sekä lisäksi optimoitua ajettavuutta ja polttoaineenkulutusta. Nämä ovat kolmannen sukupolven Ivecon kevyen hyötyajoneuvon tärkeimmät ominaisuudet, jonka komponenteista 80% on suunniteltu uudelleen.
 
Kaksi ajoneuvoa yhdistettiin parhaaksi Dailyksi koskaan, huippuinnovaatioiden ja Dailyn vahvan perinteen jatkuvan kehityksen välisessä täydellisessä tasapainossa. Kuljetusalan ammattilaisten valitsemaa työtoveria, uutta ajoneuvoa, on luonnehdittu käteväksi ja käytännölliseksi käyttää kevyenä kuorma-autona samalla, kun se tarjoaa maksimaalista luotettavuutta, tehokkuutta ja monipuolisuutta, jotka ovat aina tehneet Dailystä sektorinsa vertailukohteen. Uusi Daily on säilyttänyt klassisen tikapuurunkorakenteensa, joka on pitkään ollut sen tärkein rakenteellinen osa ja joka varmistaa sen vankkuuden, monipuolisuuden ja kestävyyden aikaa myöten ja sisältää maksimaalisen runkovarustelun joustavuuden alustaohjaamoversioille.
 
Kolmannen sukupolven Daily on myös keskittynyt liiketoiminnan vaatimuksiin ja tarjoaa merkittävän vähennyksen polttoaineen kulutukseen verrattuna aikaisempaan malliin ja merkittävän parannuksen ajoneuvon käyttökustannuksiin, yhdessä luokkansa parhaan suorituskyvyn kanssa, mikä tarjoaa laajan valikoiman moottoreita, vaihteistoja ja vetopyörästön välityssuhdevaihtoehtoja.
 
Uusi Daily on varustettu tärkeillä teknologioilla, joiden tavoitteena on rajoittaa kulutusta: polttoainesäästöt ovat keskimäärin 5,5% riippuen erilaisista ajoneuvoversioista ja saattavat nousta jopa 14 %:iin kaupunkiajossa EcoPackilla varustettuina. Aerodynamiikkaa on myös parannettu erityisesti pakettiautomalleissa, joissa on ilmanvastuskerrointa (Cx) vähennetty 6 %:lla (0,335:stä 0,316:een). 
 
Uusi etujousitus QUAD-LEAF, joka takaa suuremman kuormitettavuuden sekä maavaran ja maksimaalisen sallitun hyötykuorman akselistolla sekä HI-MATIC 8 -nopeuksinen automaattivaihteisto, joka aikaansaa korkean joustavuuden, tehokkuuden ja polttoainetalouden varmistaen maksimaalisen matkustusmukavuuden, edustavat korkeatasoisia teknologisia ratkaisuja, joita uusi Daily tarjoaa ja jotka on esitelty IAA:ssa.
 
Ajoneuvossa yhdistyvät uudet edistyneet ja integroidut telematiikkapalvelut, parannetut asiakaspalveluvälineet ja edistyneimmät tieturvallisuusominaisuudet, kuten IVECONNECT, loistava järjestelmä, joka mahdollistaa yksinkertaisen ja integroidun tietoviihde- ja navigointijärjestelmien sekä edistyneiden kuljettajaa avustavien järjestelmien ja ajoneuvokannan hallintavälineiden hallinnan.
Meneillään oleva tehokkuuden etsintä ilmenee myös laajassa valikoimassa huipputekniikkaa, intuitiivisissa ohjauslaitteissa, jotka auttavat liiketoimintaa luomaan tuottavan työympäristön. IVECONNECT on varustettu 7" kosketusnäytöllä, joka on rakennettu kojelautaan ja joka tulee täydellisesti varustettuna radiolla, CD-soittimella ja iPod/iPhone- sekä MP3-yhteensopivalla USB-liitännällä, sekä Bluetooth- liitettävyydellä ohjauspyörän ohjainten ja AUX/video-liitännän kanssa.
 
IVECONNECT DRIVE sisältää navigointijärjestelmän, jossa on kuorma-auton navigointitoiminto, ”Ajotyylin arviointijärjestelmän”, joka toimii ajo-oppaana aina kun tarvitset sitä, sekä Driver Attention Support -turvallisuuslaitteen, joka suojaa kuljettajaa väsymykseltä ja nukahtelulta.
 
Mutta ei siinä vielä kaikki: ajoneuvon mukavuutta on myös parannettu huomattavasti. Uuden Dailyn kuljettaja pääsee hyötymään mukavammasta ja hiljaisemmasta sisätilasta, joka takaa kuljetusasennon ja tuntemukset, jotka ovat tyypillisiä huippuluokan ajoneuvolle, sekä monia suljettuja ja avoimia säilytyslokeroita.  Ergonominen ohjauslaitteiden muotoilu on luokkansa paras, äänieristystä on parannettu, ilmastointijärjestelmä on tehokkaampi ja ajomukavuus on erinomainen kaikissa kuormitusolosuhteissa.
 
Uuden Dailyn asiakkaiden käytössä oleva teknologinen innovaatio, joka lujittaa päivittäin Ivecon omistautumista kestävään liikkuvuuteen, ilmenee erityisten luonnonkaasua käyttävien versioiden saatavuutena. Uusi Daily CNG, joka esiteltiin Hannoverissa, säilyttää samat vahvuudet kuin diesel-versio mitä tulee luotettavuuteen, mukavuuteen ja käytössä olevaan hyötykuormaan. Tikapuurunkoalusta tekee uudesta Dailystä paitsi varustelijoiden suosiman ajoneuvon, joka tarjoaa heille järeyttä ja raskaiden kuormien kantavuutta, mutta myös paljon muuta: tuloksena siitä tavasta, jolla sylinterit on asennettu maakaasumalliin, kuormatilaa tai runkovarustelijoille tarjottua joustavuutta ei ole tarvinnut vähentää.
 
Sähköinen versio tulee pian täydentämään uuden Dailyn vaihtoehtoista traktiovalikoimaa, jolla on samat parannetut ominaisuudet kuin muilla versioilla: rakenne, pyöräväli, jousitusjärjestelmä sekä sisäinen ja ulkoinen muotoilu. Se tulee olemaan saatavilla pakettiautoihin ja kaupunkibusseihin. Iveco, edelläkävijä tämän kaltaisessa teknologiassa, kehitti ja rakensi ensimmäisen sähköisesti ajettavan Dailyn ja vuodesta 2009 lähtien sitä on virallisesti ollut saatavilla, minkä on taannut ja mitä on auttanut Iveco-verkosto.
 
Uuden Dailyn kehitysasteikkoon tulee sisältymään myös 7,2 tonnin huipputoimintasäteellinen versio, joka tarjoaa korkeimman hyötykuorman luokassaan (4,9 tonniin asti) ja kaksi erilaista 4x4 mallia (kaikille teille sopiva versio saatavissa kaksoispyörällisinä versioina 3,5 tonnissa ja siitä ylöspäin pakettiauto-, alustaohjaamo- ja miehistöohjaamorungoilla sekä puhtaana maastoversiona, jolla tulee olemaan sama tekninen järjestelmä kuin aiemmalla Daily 4x4:llä).
 
Daily on maailmanlaajuinen ajoneuvo: yli 2,6 miljoonaa Daily-ajoneuvoa on myyty tähän mennessä yli 110 maassa ympäri maailmaa. Sitä valmistetaan Ivecon Suzzaran tehtaalla lähellä Mantovaa Italiassa, jonne yhtiö on viime aikoina tehnyt suuria investointeja uudistaakseen tuotantolinjojaan.