Lehdistötiedote

Uusi Daily 2014: täysissä voimissaan kolmannessa sukupolvessa

Iveco Daily -sarjan kolmas sukupolvi, joka saapuu pian markkinoille Euroopassa, esitellään kansainväliselle lehdistölle kesäkuun aikana. Tämä aivan uusi ajoneuvo on perinteen ja innovaation täydellinen yhdistelmä, mikä tekee siitä liikenteenharjoittaja-ammattilaisten suosikkiajoneuvon. Ajoneuvot valmistetaan Ivecon tehtailla Italian Suzzarassa ja Espanjan Valladolidissa.

Iveco on viime aikoina sijoittanut huomattavia summia näiden kahden laitoksen tuotantolinjojen uudistamiseksi. Uudessa Dailyssa on tallella muuttamattomana aikaisemmista malleista tuttu klassinen alustan rakenne, joka takaa voiman, joustavuuden ja pitkäaikaisen kestävyyden, sekä cabin cruisereiden helpomman kokoonpanon. Tämän lisäksi Daily 2014 tarjoaa Ivecon asiakkaille useita uusia ominaisuuksia. Yhtiön suunnittelu keskittyi sekä cabin cruiseriin että pakettiautoon, mutta näistä jälkimmäinen oli erityisen huomion kohteena.

Tämän seurauksena pakettiauton eri ominaisuuksien suorituskykyä on parannettu: käsittelyä ja kantokykyä parannettiin optimoitujen tavaratilan tilavuuksien avulla ja käyttöä helpotettiin suunnittelemalla helppopääsyisempi kulku tavaratilaan. Pakettiauton kapasiteettia on parannettu arvioimalla uudestaan akselivälin, koko pituuden ja kuljetustilan pituuden suhde. Tämä uudelleenarviointi tekee tilaa uusille 18 ja 20 m3 -malleille (luokkansa parhaat tilavuudet) ja 11m3-mallille (luokkansa paras kuljetustilan tehokkuus, joka perustuu lastausosan pituuden ja ajoneuvon koko pituuden suhteeseen).

Uuden mallin pidennettyjen akselivälien ja lyhemmän takaylityksen ansiosta uusi Daily takaa erinomaisen ajettavuuden luopumatta sen tunnetuksi tulleesta ketteryydestä ahtaissa paikoissa. Kaikki mallit 3,5 tonniin asti on varusteltu etujousituksella, mikä mahdollistaa ajoneuvon erinomaisen hallinnan ja sallii suuremman mukavuuden ja mahdollisimman suuren kuormituskyvyn.

Yksipyörät takana malleille on suunniteltu uusi takajousitussommitelma, joka madaltaa kuormalavan korkeutta noin 55 millimetriä, minkä seurauksena kuormaaminen ja kuorman purkaminen yksinkertaistuu. Dailyn kolmas sukupolvi on suunnattu erityisesti yrityksille, sillä se sallii yli 5 %:n säästön kuluissa verrattuna edelliseen malliin, mikä tarkoittaa merkittävää parannusta ajoneuvon TCO: hon (yhteenlasketut omistuskustannukset) sekä luokkansa parasta suorituskykyä ja suurta moottori- ja vaihteistovalikoimaa sekä laajaa vetopyörästön välityssuhdevalikoimaa.

Ajoneuvomukavuutta on myös parannettu erityisen paljon uudella ohjaamolla, joka on entistä mukavampi ja hiljaisempi, ja samalla ajoasennolla ja -tuntumalla, joka on tyypillinen premium luokan autoille. Sisätilan ergonomiaa (joka on kategoriansa huipulla) täydentää parempi äänieristys, tehokkaampi ilmastointijärjestelmä ja erinomainen ajomukavuus kaikissa olosuhteissa.

Uusi Daily on luonnoltaan voimakas, monipuolinen, helposti ajettava, mutta myös viehättävä täysin uudistetun muotoilunsa ansiosta. Se on käsin kosketeltava näyte sellaisen tuotteen kehittämisestä, joka on ollut kevyen kaupallisen liikenteen historian avainasemassa yli 35 vuotta. Dailyn annin täydentää minibussiversioiden valikoima niille asiakkaille, jotka toimivat yleisellä joukkoliikennesektorilla sekä kaupunkialueilla että nopeilla matkoilla kaupunkiverkostojen ulkopuolella. Uusi Daily on saatavilla Euroopassa Iveco-jälleenmyyjien kautta kesäkuun alusta lähtien.