Lehdistötiedote

CNH Industrialin moottorivalmistajan Cursor 16 -moottori voitti “Diesel of the YEAR 2014” -palkinnon

​CNH Industrialin tuotemerkin, moottorivalmistaja FPT Industrialin teknologian erinomaisuus on saanut tärkeän tunnustuksen. DIESEL-lehti palkitsi uuden 16-litraisen, kuusisylinterisen Cursor 16 -rivimoottorin arvonimellä DIESEL OF THE YEAR ® 2014.

“Diesel-lehdessä on kerrottu yli 20 vuoden ajan aiheista, jotka liittyvät dieselmoottoreiden kehitykseen, valmistukseen ja käyttöön Euroopassa, ja tämä palkinto toimii tunnustuksena FPT Industrialin tutkimukselle ja innovaatioille”, sanoo Massimo Siracusa, FPT Industrialin tuotesuunnittelun varajohtaja. “Me suhtaudumme intohimoisesti FPT:n tehtävään ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota asiakkaillemme parasta mahdollista laatua ja innovatiivisia ratkaisuja. Uusi moottori tarjoaa voimaa ja tehokkuutta samalla kun se täyttää lain mukaiset päästövaatimukset.”

Cursor 16 -moottori on kooltaan pieni, mutta lähtöteholtaan korkea. Moottorilla on luokkansa paras teho-painosuhde, ja se on yksi joukkonsa pienimmistä moottoreista. Cursor 16 sopii muun muassa maanrakennuskoneisiin, maatalouskoneisiin ja sähköntuotantoon. Se edustaa Cursor-perheen huippua ja on tunnettu luotettavuudestaan ja joustavuudestaan. Moottorissa käytetään FPT Industrialin patentoitua HI-eSCR-teknologiaa (High Efficiency Selective Catalytic Reduction), joka on tutkittu, suunniteltu ja kehitetty yhtiön sisäisesti ja joka noudattaa tiukkoja Stage IV/Tier 4 Final ja Euro VI -päästömääräyksiä.

“DIESEL OF THE YEAR® -palkinnon saaja arvostellaan teknisten innovaatioiden ja suunnittelun perusteella, ja FPT Industrialin Cursor 16 saavuttaa nämä jännittävällä tavalla: 16-litrainen moottori, joka tarjoaa 18-litraisen voiman 13-litraisessa paketissa. Vakuuttava esitys, ja FPT:n sanoin mullistava idea”, vakuuttaa Fabio Butturi, Diesel -lehden päätoimittaja. CNH Industrial N.V. Corporate Office: Cranes Farm Road Basildon, Essex, SS14 3AD United Kingdom
FPT Industrial on yksi harvoista moottorivalmistajista, joille on myönnetty arvonimi DIESEL OF THE YEAR® kahdesti,
ensimmäisen kerran vuonna 2008 3.2-litraisesta F5-moottoristaan.

F5-moottoria käytetään nykyisin maatalouskoneissa, joita valmistavat muun muassa CNH Industrial, Carraro ja Perkins.