PRESSEMEDDELELSER

Samarbejde mellem Iveco og Coca-Cola Enterprises
Iveco har netop leveret en Eurocargo med hybriddrift i en diesel-elektrisk udgave med parallel hybrid teknik til Coca-Cola Enterprises under European Business Summit i Bruxelles. Det er første gang, at denne type lastbil skal færdes i en Europæisk storby.

Den nye lav-emissions prototype blev leveret til Hubert Patricot, President for Coca- Cola Enterprises Europe. Det var Franco Miniero, Iveco’s Senior Vice-President Sales & Marketing, der overrakte nøglerne til den nye bil.

Coca-Cola Enterprises (CCE) har valgt at indgå samarbejde med Iveco i dette pilotprojekt, som har til formål at kortlægge muligheden for at benytte hybrid teknologi i erhvervskøretøjer. Coca-Cola vil benytte Eurocargo Hybrid til distribution af Coca- Colas produkter i Bruxelles indtil slutningen af juli. Takket være nyskabelser inden for reduktion af transportemissioner som disse, er Coca-Cola med til at skabe målbare og ægte fremskridt på vejen mod bæredygtigt vækst.

Franco Miniero fortæller: “Iveco, som resten af Fiat Group, laver kæmpe investeringer inden for miljømæssig og social bæredygtighed og erkender vores rolle og ansvar på området. Innovation er kernen til bæredygtige transportløsninger og kernen til at generere værdi til vores interessenter på en ansvarlig måde”.

“For Iveco betyder innovation ikke koncept-eller futuristiske køretøjer, men økonomisk forsvarlige teknologiske løsninger, der kan gøres tilgængelige i nær fremtid. På den vis kan vi sikre brugerne af vores produkter de bedste forudsætninger for at gøre deres fodspor mere miljørigtige. Til gavn for os alle. Vores arbejde med hybride køretøjer startede for mange år tilbage og vi beskæftiger os især med teknologien i bybusser, men arbejder også med hybrid i vores varevognssegment og nu altså også i vores mellemtunge segment, Eurocargo.”

”Vores samarbejde med Coca-Cola Enterprises er meget vigtigt for os og er et eksempel på en avanceret og økonomisk forsvarlig innovativ løsning, der skaber helt op til 30% brændstofbesparelse afhængigt af bilens anvendelsesområde - og derved en reduktion i CO2-udledningen.”

Hubert Patricot tilføjer: “Coca-Cola Enterprises har i gennem en lang periode forpligtet sig til bæredygtighed og virksomheden har sat sig det mål, at kombinere vækst med en absolut reduktion i CO2-emissionerne. Pilotprojektet med Iveco vil derfor fungere som vores vejledning til, hvordan vi skal udvikle en bæredygtig transportstrategi på tværs af vores europæiske forretning.”

“Vi har arbejdet med effektivitets-øgning hos Coca Cola i årtier. Nu er vi ved at udforske metoder til at reducere vores miljøpåvirkning dramatisk samtidig med at vi levere en ekstraordinær høj kundeservice. Projekter som dette pilotprojekt placerer Coca Cola Enterprises på forkant innovationsmæssigt.”

Om hybrid pilotprojektet

Coca-Cola Enterprises har indgået samarbejde med Iveco vedr. et fælles pilotprojekt, der har til hensigt at kortlægge muligheden for at benytte hybrid teknologi i Europæiske erhvervskøretøjer. Hybrid-lastbilen Eurocargo skal følge en udvalgt distributionsrute i Bruxelles i 4 måneder. Ruten er 20 kilometer lang og servicerer kunder i Bruxelles travle bycentrum.

Den nye Eurocargo Hybrid gør det muligt at distribuere gods og indsamle emballage i byer med en brændstofbesparelse på op til 30% sammenlignet med normale dieselmotorer -uden at give afkald på høj hastighed under motorvejskørsel.

Den 16-ventilede, 4-cylinder Tector Euro V Diesel motor med 160Hk (118kW) arbejder i kombination med en elektrisk generator/motor på 60Hk (44kW), en 6-trins gearkasse med automatisk skift og et lithium-ion batteripakke med en kapacitet på 1.9 kWh.

Drivline set-uppet består bla. i, at det kun er muligt at igangsætte med den elektriske motor indkoblet. Automatisk start af dieselmotoren sker kun hvis chaufføren forlanger stor acceleration eller der skal køres op af en bakke, hvor effekten fra den elektriske motor ikke er tilstrækkelig. Bilen har Start & Stop funktion med genanvendelig bremseenergi og lasteevnen er kun 200 kg lavere end i den almindelige dieseludgave. Yderligere er motor-og driftbremsens styringssoftware udviklet til at optimere den oplagrede energi ved deaccleration og dermed optimere brændstofforbruget yderligere.

Resultaterne fra testbilen vil blive brugt som beslutningsgrundlaget når Coca-Cola Enterprises skal lægge deres langsigtede bæredygtige transportstrategi for virksomhedens Europæiske forretning.

Iveco

Iveco udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervskøretøjer, entreprenørkøretøjer, by-og intercity-busser samt specialkøretøjer til anvendelser inden for brandslukning, off-road missioner, militæret og civilforsvaret.

Iveco har over 26.000 ansatte og 27 produktionsvirksomheder fordelt på 16 lande over hele verden og gør brug af den nyeste teknologi udviklet på 5 forskningscentre. Udover Europa opererer virksomheden i Kina, Rusland, Australien, Argentina, Brasilien og Sydafrika. Mere end 4.600 servicesteder i over 100 lande garanterer teknisk support overalt på kloden, hvor der er en Iveco-lastbil i arbejde.