PRESSEMEDDELELSER

Overland 12 - Det afrikanske eventyr med Iveco lastbiler
Overland 12-projektet udforsker det store afrikanske kontinent langs en vanskelig rute fuld af forhindringer, og kombinerer eventyr med et sundt humanitært formål.

Turen startede i januar i det vestlige Afrika (Atlanterhavskysten), og vil nå til Sydafrika i løbet af marts måned. Derefter passeres Centralafrika og dernæst Egypten. Ekspeditionen vil ankomme til Rom i slutningen af maj. En meget ambitiøs rute, både med hensyn til afstand og vejenes tilstand og geografiske barrierer, men også tidsmæssigt. Der er over 5 måneders rejsetid på en 47.000 kilometers strækning.

Som altid deltager Iveco-biler i ekspeditionen med to af de fire langsnudede modeller 330,30 ANW 6x6, der har deltaget i mange ekspeditioner førhen. Til disse er der nu kommet en Iveco Trakker 6x6, en Iveco Daily 4x4 med mandskabskabine og to Massif 5-dørs 4x4. I alt deltager 16 personer, ledet af Beppe Tenti, Overland projektets grundlægger samt ejer af Trekking International. Undervejs kommer der 12 deltagere med i lastbilerne, hvoraf de 4 sover i telte.

Overland 12 fokuserer, ligesom tidligere års ekspeditioner, på de humanitære aspekter: fire læger, der er udvalgt af 'Azienda Ospedaliero-Universitaria' og universitetet i Parma afløser hinanden i Daily 4x4 konvojen og ved hjælp af avancerede telemedicinteknikker vil de hjælpe både nuværende og fremtidige medicinske yderposter, som ekspeditionen når langs ruten.

To møder har i den forbindelse været afholdt i Marokko. Det første, i Tanger i Moulay Hafid Palace, er med det formål at tilrettelægge kurser for de lokale unge og at sende gratis materiale til synshandicappede. Iveco er, som logistikpartner, involveret i transport af linser, briller og tilhørende udstyr.

Det andet møde fandt sted i Rabat, hvor Overland holdet besøgte læger og mødte børn fra ”Children's Hospital”. Børnene bliver behandlet på afdelingen med speciale i thalassæmi. For dem var det noget af en festlig lejlighed at se og beundre de specielle Iveco-biler i deres orange farver.

Også i Nigeria forpligtede Iveco og Overland 12 sig til social solidaritet for at hjælpe lokalsamfundene, der hvor behovene var størst. Repræsentanter for Iveco Afrika, Mellemøsten og Centralasien Marked mødte de unge i det lokale fodboldhold, og gav dem nye spilledragter i de traditionelle nigerianske strålende farver.

Alle disse initiativer passer til Iveco og Fiat-koncernens program, som omhandler social bæredygtighed samt virksomhedens fortsatte engagement i lokalsamfundene i mindre udviklede områder.

Efter et stop i Lagos vil ekspeditionen følge kursen gennem Cameroun, og derefter ind i Gabons skove, før de passerer ækvator i Congo, hvor de viderebringer deres budskab om fred og solidaritet, før de kommer til Namibia og Sydafrika og derfra videre nordpå mod Egypten.

Overland 12 konvojen har allerede passeret Marokko, Mali, Guinea, Sierra Leone, Liberia, Elfenbenskysten, Ghana og Togo.

For alle, der ønsker at følge ekspeditionen, er der adgang via forsiden fra www.iveco.com og selvfølgelig Ivecos danske hjemmeside: www.iveco.dk .

Derudover offentliggøres der ugentligt resuméer af interviews. De bedste fotos fra den officielle fotografs rejse med ekspeditionen kan ses her: http://www.dailyradio.iveco.com

Iveco

Iveco udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervsbiler, entreprenørbiler, by- og intercity-busser samt specialbiler til anvendelse inden for brandslukning, off-road missioner, militæret og civilforsvaret.

Iveco har næsten 25.000 ansatte og 27 produktionsvirksomheder fordelt på 16 lande over hele verden og gør brug af den nyeste teknologi udviklet på 6 forskningscentre. Ud over Europa opererer virksomheden i Kina, Rusland, Australien og Latinamerika. Mere end 5.000 servicesteder i mere end 160 lande garanterer teknisk support overalt på kloden, hvor der er en Iveco lastbil i arbejde.