PRESSEMEDDELELSER

Ny Daily 2014 - i bedre form end nogensinde

En fuldstændig redesignet bil, der opfylder alle behov inden for den lette transportsektor: fra det robuste chassis til den mest rummelige og manøvredygtige kassebil

Den tredje generation af Iveco Daily, som snart vil gøre sin entré på de europæiske markeder, præsenteres for den internationale presse i juni måned. Der er tale om en helt ny bil, som er resultatet af et perfekt samspil mellem tradition og fornyelse, som gør den til det foretrukne arbejdsredskab for den professionelle transportsektor.

Bilen produceres på Ivecos fabrikker i Suzzara i Norditalien og i Valladolid i Spanien, hvor man for nyligt har foretaget betydelige investeringer i fornyelse af produktionslinjerne.

Med sig fra tidligere har den nye Daily sin klassiske chassisramme, som sikrer styrke, fleksibilitet og lang holdbarhed samt lettere opbygningsmuligheder for chassiserne; men kunderne kan også glæde sig til de mange nyheder som Daily 2014 kan byde på.

I udviklingsafdelingen har man koncentreret sig om begge versioner - chassis og kassebil - med hovedfokus på sidstnævnte, som på alle måder har fået forbedret sine egenskaber, hvad angår manøvredygtighed og lastekapacitet takket være de optimerede voluminer og lettere adgang med en mere bekvem læssehøjde.

Kassebilens lastekapacitet er optimeret ved en revurdering af forholdet mellem akselafstand, total længde og ladlængde: Resultatet er de nye modeller på 18 og 20 m3 (kategoriens bedste hvad angår volumen) og 11 m3 (kategoriens bedste hvad angår lasteeffektivitet, et indekstal der måler forholdet mellem lastrummets længde og bilens totale længde).

Med sin nye arkitektur, længere akselafstande og reduceret overhæng bag garanterer ny Daily optimale køreegenskaber uden at kompromittere sin velkendte smidighed i smalle gader. Alle modeller op til 3,5 tons er udstyret med nye affjedringer for, som sikrer optimal kontrol med bilen, bedre komfort og større tilladt akseltryk. På modeller med enkelthjul har affjedringen bag desuden fået en ny udformning, så ladhøjden er blevet ca. 55 mm mindre, hvilket gør lastning og losning af bilen lettere.

Den tredje generation af Daily er desuden stærkt business-orienteret og gør det muligt at opnå over 5% reduktion af brændstofforbruget i forhold til den foregående model, med en betydelig forbedring af bilens totale ejeromkostninger kombineret med kategoriens bedste præstationer og et stort udvalg af motorer, gearkasser og bagtøjsudvekslinger.

Komforten er også blevet mærkbart forbedret med en mere bekvem og lydsvag kabine, som giver samme førerposition og køreglæde som en magelig personbil. Interiørets ergonomi (som ligger i toppen af kategorien) suppleres af en bedre lydisolering, et mere effektivt klimaanlæg og en enestående kørekomfort under alle lastforhold.

Ny Daily - stræk af natur, alsidig og let at køre, men også tiltrækkende takket være et gennemgribende nyt design – er det mest konkrete eksempel på vedvarende forbedring af et produkt, som i over 35 år har spillet hovedrollen i den lette transportsektors historie.

For at fuldende udbuddet leveres ny Daily desuden i forskellige minibusversioner, der opfylder behovene hos kunder, der opererer inden for den kollektive personbefordring, både i byen og til hurtig transport udenbys.

Fra juni måned vil ny Daily findes hos Iveco-forhandlere i hele Europa.