PRESSEMEDDELELSER

Transportør sparer penge ved at skifte til helt nye biler
Fokus på omkostninger fik transportfirma fra Nørre Snede til at skifte alle virksomhedens 8 varebiler ud på én gang.

Når man som Mick Hansen fra Mick Hansen Handel & Transport ApS har en målsætning om fortsat at styrke sin virksomhed igennem øget kvalitet til kunderne og fokus på omkostninger, kan svaret ligge i investering i helt nyt materiel.

Transportleverandør med fokus på det professionelle marked

Det var den løsning, Mick benyttede, da han i september tog beslutningen om at skifte sine 8 varebiler af forskellige mærker ud til 8 nye Iveco 35C15 med 146hk, totalvægt på 3500 kg, Z-lift type 750, fartbegrænser og sikkerhedssystemer som ESP, ABS, ASR, EDB og Hill Holder.

Mick Hansen fortæller: ”Valget faldt på Iveco, der kom med den bedste model til os, hvad angår økonomi og produkt. Iveco lavede en grundig analyse af vores flådeøkonomi inkl. elementer som brændstofforbrug, stilstand, aftenåbning på værksted, m.v.

Samtidig var flere af vores biler knap så driftssikre som tidligere og det harmonerede ikke med vores ønske om at levere høj kvalitet til vores kunder. En bil, der holder stille, besværliggør min ambition om altid at levere til tiden og det påvirker både min og mine kunders virksomhed negativt, hvis vi leverer for sent. Iveco, der udelukkende sælger biler til erhvervslivet, ved, hvad det vil sige at yde service til professionelle og dermed, hvor meget det betyder for en virksomheds omsætning og omdømme, hvis bilen holder stille.

Alt i alt bevirker min nye flåde, at jeg kan bruge mindre energi på at holde min flåde kørende og derved kan bruge mere energi på at betjene mine kunder.”

Progressiv reaktion på krisen

Mick Hansen, som startede sin virksomhed op for 19 år siden, har 17 lastbiler, 8 varebiler samt 2 vognmænd, der kører for ham. Mick fortæller, hvordan han valgte at imødegå krisen, da den gjorde sit indtog i 2008:
”Vi mærkede, at en del af vores kunders omsætning skred. Men i stedet for at skære ned, hvilket ville betyde, at vores indtægt faldt tilsvarende, valgte vi den modsatte indgangsvinkel. Vi gik ud på markedet og fik fat i flere kunder og på den måde fik vi dækket den indtægtsnedgang, vi oplevede hos vores faste kunder.

Nu oplever Mick øget aktivitet hos hans kunder. Omsætningerne stiger, de får flere ordrer ind og til eksempel begynder de maskinfabrikker, Mick kører for, at ansætte tidligere medarbejdere igen. Han oplever, at de små og mellemstore virksomheder med fleksible organisationer er dygtige til at omstille deres produktion og holde hjulene i gang.

Mick har stor respekt for dette – for det er netop evnen til at se forretningsmuligheder, omstille organisationen til markedet, investere fornuftigt og holde fokus på sund totaløkonomi, der har været Micks vej til succes i et trængt marked.

Bilerne er leveret af Morten Petersen, Iveco Herning.

Iveco

Iveco udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervsbiler, entreprenørbiler, by- og intercity-busser samt specialbiler til anvendelse inden for brandslukning, off-road missioner, militæret og civilforsvaret.

Iveco har næsten 25.000 ansatte og 24 produktionsvirksomheder fordelt på 11 lande over hele verden og gør brug af den nyeste teknologi udviklet på 6 forskningscentre. Ud over Europa opererer virksomheden i Kina, Rusland, Australien og Latinamerika. Mere end 5.000 servicesteder i mere end 160 lande garanterer teknisk support overalt på kloden, hvor der er en Iveco lastbil i arbejde.