PRESSEMEDDELELSER

Kingkan, den nye lastbil fra Ivecos joint venture i Kina

Sikkerhed, komfort, effekt og høj lastekapacitet, men også robusthed, holdbarhed og stil. Det er nogle af egenskaberne hos Kingkan, den nye tunge lastbil fra Iveco Hongyan Commercial Vehicle Co. (SIH), et joint venture mellem Iveco, SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) og Chongqing Machinery, som blev præsenteret officielt den 26. oktober på OCT-teatret i Chengdu i Sichuan-provinsen.

Lastbilens vigtigste egenskaber afspejler sig i navnet Kingkan: På engelsk betyder ”King” ”konge” – d.v.s. segmentets leder, mens ”Kan” er navnet på et legendarisk dyr i den kinesiske kultur, som udmærker sig ved stor styrke. Navnet Kingkan sammenfatter dermed begreberne styrke, holdbarhed og driftssikkerhed og skaber en ny legende for virksomheden.

Lanceringen blev markeret ved et arrangement, som blev afholdt i OCT-teatret i Chengdu, med deltagelse af Xiong Weiming, General Manager for SIH, Ziao Guopu, Vice President for SAIC, samt Franco Ciranni, Senior Vice President International Operations i Iveco. Omkring 600 gæster overværede den spændende præsentation.  

 ”SIH, Ivecos kinesiske joint venture, og den nye Kingkan – sagde Franco Ciranni – er resultatet af et solidt partnerskab opbygget mellem SAIC Motors og Iveco gennem de seneste år. Kingkan vil kunne konkurrere på hjemmemarkedet, hvor salgstallene overstiger 900.000 enheder om året, men har også et stort eksportpotentiale”.

”Iveco – afsluttede Ciranni – vil fortsat investere i SIH for at dette samarbejde kan øge såvel salgstallene som markedsandelen, med udvikling og lancering af nye produkter og nye teknologier.”

Den nye lastbil er en videreudvikling af de klassiske SIH-produkter med innovative teknologier. Efter at have gennemgået en lang række krævede tests er Kingkan i dag et robust, dynamisk og moderne produkt kendetegnet ved høje præstationer og et attraktivt forhold mellem pris og kvalitet. Førerhuset udmærker sig ved den ”V-formede” front, som understreger slægtskabet med Iveco-lastbilerne.

Lanceringen af Kingkan er en bekræftelse på, at produkterne fra joint venturet SAIC – Iveco Hongyan Commercial Vehicle Co. (SIH) er et resultat af integrationen af Ivecos enestående teknologi og europæiske kvalitet i den lokale kinesiske produktion.

Iveco
Iveco, et selskab i Fiat Industrial koncernen, udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervskøretøjer, entreprenørkøretøjer, by- og intercity-busser samt specialkøretøjer til anvendelser inden for brandslukning, off-road missioner, militæret og civilforsvaret.

Iveco har ca. 25.000 ansatte og 24 produktionsvirksomheder fordelt på 11 lande over hele verden og gør brug af den nyeste teknologi udviklet på 6 forskningscentre. Udover Europa opererer virksomheden i Kina, Rusland, Australien og Latinamerika. Mere end 5.000 servicesteder i over 160 lande garanterer teknisk support overalt på kloden, hvor der er en Iveco  i arbejde. Læs mere på www.iveco.dk.

Torino, 26. oktober 2011