PRESSEMEDDELELSER

Iveco leverer militærkøretøjer til den franske hær

Iveco, et selskab i Fiat Industrial Group har, sammen med det franske Soframe – et datterselskab i den alsaciske Lohr Group, vundet en kontrakt om levering af MPV militærkøretøjer til den franske hær.  Licitationen blev udskrevet i 2007 af det franske forsvarsministeriums afdeling for indkøb af forsvarsmateriel (DGA – Division of General Armaments).

Kontrakten omfatter en første leverance på 200 køretøjer til en værdi af ca. 160 millioner Euro. Der er tale om en del af en leverancekontrakt med efterfølgende valgfri delleverancer på op til i alt 2400 enheder til en samlet værdi af ca. 800 millioner Euro.

De 8x8 militære high-mobility specialkøretøjer leveres af Iveco Astra, som er en del af Iveco Defence Vehicles, et Iveco-selskab specialiseret i taktiske forsvarskøretøjer i en lang række forskellige konfigurationer samt i konstruktion og produktion af offroad-køretøjer til brug for byggesektoren og minedrift.

Køretøjerne til den franske hær, der leveres med delvist pansret førerhus, forskellige typer veksellad, anhængere og kraner til bjergning af militærkøretøjer, sikrer enestående fleksibilitet og maksimal beskyttelse af mandskabet samt stor lastekapacitet. Leverancen vil også omfatte vedligeholdelse og levering af reservedele.

Opbygningerne til chassiserne vil blive produceret og samlet i Frankrig af Soframe, et selskab i den alsaciske Lohr Group. Køretøjerne vil blive udstyret med Cursor-motorer fra Fiat Powertrain Industrial, som ligeledes vil blive produceret i Frankrig, tillige med andre komponenter med høj merværdi af fransk oprindelse.

Kontrakten er resultatet af den licitationen, der blev udskrevet af DGA i 2007, og som førte til valget af Iveco og Soframe, hvis tilbud blev vurderet som det bedste både i teknisk og økonomisk henseende. Der er tale om den mest komplekse og omfattende kontrakt i Europa inden for denne sektor i 2010 og en af de største, som er indgået af DGA.
 
Med denne vigtige leverancekontrakt konsoliderer Iveco, sammen med sin højt kvalificerede partner, sin ledende position på det europæiske marked inden for den militære sektor, hvor virksomheden altid har udmærket sig ved innovative løsninger både til køretøjerne, med sine avancerede teknologier til de specifikke militære komponenter, såsom førerhusbeskyttelse, og ved sit udbud af service og vedligeholdelse, som er af væsentlig betydning for køretøjer til denne sektor, og lever hermed fuldt op til den franske hærs strenge kravspecifikationer.

Fiat Industrial Group beskæftiger ca. 6500 ansatte i Frankrig og har en omsætning på ca. 4 milliarder Euro. I Frankrig er Iveco massivt til stede med sit omfattende salgs- og servicenet for lastbiler til varetransportsektoren, og her er også hovedkontoret beliggende sammen med andre produktionsvirksomheder under Iveco Irisbus, som er det Iveco-selskab, der producerer by- og turistbusser.   

Frankrig har desuden et aktiv i kraft af Camiva, et selskab inden for brandslukningskøretøjer under Iveco Magirus. Endelig er det også i Frankrig, at Fiat Powertrain Industrial producerer alle sine tunge Cursor-motorer og stationære motorer.

Iveco
Iveco udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervskøretøjer, entreprenørkøretøjer, by- og intercity-busser samt specialkøretøjer til anvendelser inden for brandslukning, off-road anvendelser, militæret og civilforsvaret.

Iveco har ca. 25.000 ansatte og 23 produktionsvirksomheder fordelt på 10 lande over hele verden og gør brug af den nyeste teknologi udviklet på 6 forskningscentre. Udover Europa opererer virksomheden i Kina, Rusland, Australien og Latinamerika. Ca. 5.000 servicesteder i over 160 lande garanterer teknisk support overalt på kloden, hvor der er en Iveco-lastbil i arbejde.