PRESSEMEDDELELSER

Iveco i joint venture med sydafrikanske Larimar Group
Iveco, et selskab i Fiat Industrial-koncernen, og Larimar Group, en førende sydafrikansk operatør inden for offentlig transport og opbygger af busser, har underskrevet en joint venture aftale om produktion af lastbiler og busser i Sydafrika.

Aftalen er i tråd med Ivecos strategi om at produktionen skal ske globalt, samtidig med at produkterne skræddersys til de lokale behov.

Det nye selskab (Newco), hvor Iveco vil eje 60% af aktierne, vil have til huse i et produktionsanlæg i udkanten af Pretoria med en årlig kapacitet på 7000 lastbiler og 1000 busser og en arbejdsstyrke på ca. 1000 ansatte. Newco vil stå for samling af lette, mellemtunge og tunge lastbiler samt frontmotor- og lavgulvsbusser. Produktionen vil starte i anden halvdel af 2013 med Eurocargo-serien.

Alfredo Altavilla, CEO i Iveco, siger: ”Dette joint venture har til formål at producere både til det lokale marked, som er et af de vigtigste i regionen, og til nabolandene i Den Sydafrikanske Toldunion. Newco vil drage fordel af den omfattende produktportefølje, som Iveco disponerer over i såvel Vesteuropa som Kina.

Lastbilerne vil blive forhandlet af Iveco South Africa i hele den sydafrikanske region gennem selskabets eksisterende forhandlernet, mens busserne vil blive forhandlet direkte af joint venture selskabet.


Franco Pisapia, administrerende direktør for Larimar, siger: ”For Larimar Group er det et meget stor ære at indgå i partnerskab med Iveco og bidrage til Ivecos vækst i Afrika. Vi er stolte over at kunne bidrage til dette joint venture med vores erfaring fra produktion i Sydafrika og frem for alt vores kendskab til busmarkedet og fremstilling af buskarrosserier”.

Iveco i Afrika
Iveco er til stede i Afrika med et komplet modelsortiment konstrueret til det lokale marked, og selskabet opererer via 40 forhandlere og mere end 50 salgssteder. Herudover er der over 70 serviceværksteder, der yder eftermarkedsservice til kunder i hele Afrika.

Ivecos produkter til det afrikanske marked er blevet rekonstrueret og tilpasset på bedste måde til de lokale forhold. Produktudbuddet er således tilpasset til at klare de til tider ekstreme vejr og vejforhold.

Iveco
Iveco, et selskab i Fiat Industrial koncernen, udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervsbiler, entreprenørbiler, by- og intercity-busser samt specialbiler til anvendelse inden for brandslukning, off-road missioner, militæret og civilforsvaret. Iveco har næsten 25.000 ansatte og driver produktionsvirksomhed i 11 lande over hele verden og gør brug af den nyeste teknologi. Uden for Europa opererer virksomheden i Kina, Rusland, Australien og Latinamerika. Over 5.000 salgs- og servicesteder i mere end 160 lande garanterer teknisk assistance overalt på kloden, hvor der er et Iveco køretøj i arbejde.

Larimar group
Larimar group er en diversificeret koncern af selskaber med interesser inden for passagertransport, godstransport, bilindustri, bilsalg, engineering, fabriksvirksomhed, finansielle ydelser og ejendomssektoren. Koncernen har en årlig omsætning på over 2.1.milliarder rand og har over 4.100 ansatte.

Torino, 31. oktober 2012