PRESSEMEDDELELSER

Iveco Eurocargo 4x4 bjærger nødlandet fly

Dansk Autohjælp og deres Eurocargo 4x4 bjærgningsvogn kom det fly til undsætning, der nødlandede på isen på Karrebæk Fjord.

Flyet med pilot og 3 passagerer var nytårsdag nødsaget til at nødlande på fjorden ved Næstved 400 meter ud for Gavnøs kyst. Alle mand slap ud af nødlandingen i god behold, mens flyet derimod blev skadet.

Flyets placering på fjorden udgjorde en udfordring på de firmaer, der blev tilbudt bjærgningsopgaven, men Jess Varming fra Dansk Autohjælp i Tappernøje meldte sig til opgaven og det lykkedes ham at bjerge flyet med Eurocargoen.

Jess Varming fortæller:
- Det er ikke hverdagskost at trække nødlandede fly i land, men i praksis er fremgangsmåden den samme som med biler. Man bruger et torv, som dog er noget længere. Flyets placering 400 meter ude på fjorden betød, at vi skulle have fat i et 600 meter langt tov til at trække flyet over isen. Det første torv sprang, men det næste holdt og i 2. forsøg fik vi trukket flyet sikkert i land på Gavnø.

Iveco
Iveco udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervsbiler, entreprenørbiler, by- og intercity-busser samt specialbiler til anvendelse inden for brandslukning, off-road missioner, militæret og civilforsvaret.

Iveco har næsten 25.000 ansatte og 23 produktionsvirksomheder fordelt på 10 lande over hele verden og gør brug af den nyeste teknologi udviklet på 6 forskningscentre.  Ud over Europa opererer virksomheden i Kina, Rusland, Australien og Latinamerika. Mere end 5.000 servicesteder i mere end 160 lande garanterer teknisk support overalt på kloden, hvor der er en Iveco lastbil i arbejde.