PRESSEMEDDELELSER

Iveco ECODAILY er kåret som "Årets erhvervsbil 2010” i Frankrig
Efter at have modtaget flere priser sidste år i Storbritannien og Irland, og efter at have fået anerkendelse fra kunderne, afspejlet ved de 30.000 ordrer, der er modtaget i de første fire måneder efter lanceringen, vinder den nye ECODAILY endnu engang, denne gang i Frankrig. I det lette segment af erhvervsbiler blev den forbedrede Iveco Daily varebil valgt til "Utilitarie de l'Année 2010" af det prestigefyldte franske ugeblad "L'argus de l'Automobile" ved en begivenhed, der fandt sted 20. januar 2010 i Paris.

Juryen, der består af branche eksperter, specialiserede journalister, udlejningsfirmaer, bil-opbyggere og chauffører, mødes hvert år for at vælge den bedste kommercielle bil blandt alle nye modeller, der sælges i Frankrig. I år valgte juryen ECODAILY på baggrund af det store modeludbud og muligheden for mange forskellige varianter i forhold til konkurrenterne.

Især ECODAILYs miljøvenlighed blev fremhævet som et af de gode resultater. Iveco bibringer løsninger, som respekterer miljøet ved anvendelse af renere brændstofformer for at opnå en mere sikker, mere rentabel og mere miljøvenlig mobilitet.

Daily "familien" er resultatet af mere end 30 års udvikling og forbedringer og det er også reglen i år, hvor Daily har fået flere variationer med endelsen Eco: Economy og Ecology. Her er respekt for miljøet fremtrædende samtidig med at ECODAILY er meget langt foran de gældende miljø-standarder.

ECODAILY familien består af biler, der har fremragende miljømæssige præstationer med fire miljøvenlige motoralternativer: to diesel-versioner, som opfylder den strenge EEV (Enhanced Environmental friendly Vehicle) norm for meget miljøvenlige biler, en bifuel version med metan-benzinmotor (Natural Power) optimeret til anvendelse af natur/-biogas, med en lille ekstra reservetank til benzin samt den 100% elektriske version (ECODAILY Electric).

Ivecos teknologiske udvikling gør ECODAILY særlig godt rustet til at imødekomme de udfordringer, som en bæredygtig udvikling kræver, uden at kompromittere produktets ydeevne, pålidelighed og robusthed.

ECODAILY fås i ikke mindre end 7 000 forskellige konfigurationer, fra 3,5 til 7 tons totalvægt, med en bred vifte modeller fra chassis med enkeltkabine til varebiler fra 7 til 17m³. ESP/ESC er nu standard på alle modeller. En vigtig tilføjelse til bilens mange øvrige sikkerhedsmæssige funktioner. Endvidere er komforten og æstetikken fornyet og forbedret både indvendigt og udvendigt.

Alt dette er ikke kun for dem, der kører bilen, takket være tilstedeværelsen af Blue & Me Fleet; Telematics systemet til flådestyring, som er udviklet på en platform via samarbejdet mellem Fiat, Microsoft og Qualcomm, giver Blue & Me Fleet lavere driftsomkostninger og forbedret lønsomhed for brugere af erhvervsbiler via en optimal styring af flåden. Qualcomm er verdens førende inden for løsninger af denne art.

Alle disse styrker er blevet værdsat de seneste 30 år gennem generationer af fagfolk som har kørt Daily. De anerkender ECODAILY som vinder af den prestigefyldte pris i Frankrig for at bringe den bedste kvalitet i bilen frem i forhold til: Innovation - Præstationer – Miljø og Produktivitet.

Det er ingen tilfældighed, at ovenstående værdier også blev fremhævet ved presselanceringen af ECODAILY – stærk af natur anført af den legendariske "Skipper Skræk".

Iveco

Iveco udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervsbiler, entreprenørbiler, by- og intercity-busser samt specialbiler til anvendelse inden for brandslukning, off-road missioner, militæret og civilforsvaret.

Iveco har over 27.000 ansatte og 27 produktionsvirksomheder fordelt på 16 lande over hele verden og gør brug af den nyeste teknologi udviklet på 6 forskningscentre. Ud over Europa opererer virksomheden i Kina, Rusland, Australien og Latinamerika. Mere end 6.000 servicesteder i mere end 100 lande garanterer teknisk support overalt på kloden, hvor der er en Iveco-lastbil i arbejde.