PRESSEMEDDELELSER

Iveco Stralis LNG modtager pris

​Med sin Stralis LNG (flydende naturgas) har Iveco modtaget “Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit“, en europæisk pris for bæredygtig transport. Beslutningen blev taget af en jury, der havde top-level repræsentanter fra transportbranchen, the German Association of the Automotive Industry (VDA), medierne, forskning og tyske statslige institutioner.

Prisen sigter mod at opmuntre virksomheder indenfor transport- og erhvervsbil branchen til at arbejde på en bæredygtig måde og for at bidrage yderligere til at forankre principperne for bæredygtig udvikling. Det anerkendes at ansvarlige og bæredygtige handlinger er fundamentale for at imødekomme miljøproblemer på globalt plan, men også at øge lønsomheden og konkurrenceevnen for virksomheder.

Med LNG brændstof, op til 330 HK Stralis er de ikke kun yderst rene, de holder sig under Euro VI niveau og er også meget mere støjsvage. Dette aspekt gør også bilen velegnet til bytrafik, blandt andet til tidlig morgenkørsel til supermarkeder, og med rækkevidden på ca. 750 km kan den også benyttes til langdistancekørsel. Samlet set giver køretøjets brug af højkvalitetsbrændstof og det meget lave brændstofforbrug et meget stærkt økonomisk argument.

Stralis LNG scorer også point på et makroøkonomisk niveau; I tillæg til miljøvenlighed er hvert kilo af naturgassen, der er brugt som erstatning til et tilsvarende andel af olie derfor med til at reducere pristrykket.

Bæredygtighed handler om mere end blot det endelige produkt: juryens evalueringskriterier krævede også bæredygtige praksis i produktionsprocessen og beskyttelse af miljømæssige ressourcer og miljøet.

For tredje år i træk er CNH Industrial (tidligere Fiat Industrial) blevet førende i sin sektor i Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) World and Europe, et af de vigtigste kriterier indenfor bedømmelsen af bæredygtige investeringer.