PRESSEMEDDELELSER

Fiat SpA og Fiat Industrial SpA: to nye koncerner med 2 identiteter

Fiat SpA og Fiat Industrial SpA: to nye koncerner med 2 identiteter

Fiat Group er d. 1. januar blevet opdelt i 2 koncerner med særskilte logoer: Fiat SpA og Fiat Industrial SpA. Begge er børsnoterede på Borsa Italiana.

Fiat SpAs fokusområde er personbilssektoren og har med det nye blå logo valgt at understrege sin nye position som personbilsmærke ved at skabe en visuel identitet, der har til hensigt at danne bro mellem fortid og fremtid.

Logoet er en genfortolkning af et ikonisk logo fra datiden, men udtrykker samtidig modernitet og innovation.

Fiat Industrial SpA – Ivecos moderselskab – består nu udelukkende af erhvervskøretøjer: Iveco varevogne og lastbiler, landbrugsmaskiner, entreprenørmaskiner samt relaterede powertrain aktiviteter.

Fiat Industrial SpA har holdt fast ved den visuelle identitet, som blev skabt til Fiat Group, for fortsat at vise kunden, at den pålidelighed, der følger i kølvandet på en stor industrikoncern, stadig er lige aktuel i den nye koncern. Blot farverne er ændret og den gule farve er sat på den kendte blå baggrund.

De nye logoer vil erstatte det Fiat Group logo, som blev præsenteret i 2005, og som ses øverst til venstre.

Iveco
Iveco udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervsbiler, entreprenørbiler, by- og intercity-busser samt specialbiler til anvendelse inden for brandslukning, off-road missioner, militæret og civilforsvaret.

Iveco har næsten 25.000 ansatte og 27 produktionsvirksomheder fordelt på 16 lande over hele verden og gør brug af den nyeste teknologi udviklet på 6 forskningscentre.  Ud over Europa opererer virksomheden i Kina, Rusland, Australien og Latinamerika.

Mere end 5.000 servicesteder i mere end 160 lande garanterer teknisk support overalt på kloden, hvor der er en Iveco lastbil i arbejde.