PRESSEMEDDELELSER

ECOSTRALIS: Ivecos nye meget miljø- og energivenlige lastbil
Som opfølgning på succesen med varebilen ECODAILY præsenterer Iveco nu lastbilen ECOSTRALIS og udvider dermed sit udbud af miljøvenlige vare- og lastbiler og overfører de stærke fordele fra varebiler til virksomhedens flagskib, Iveco Stralis. Med ECOSTRALIS har Iveco fuldendt sit produktudbud og skabt et modelprogram af totalt fornyede lastbiler med fokus på brændstofbesparelse og miljøvenlighed. ECOSTRALIS opfylder lastbilmarkedets voksende efterspørgsel på miljøvenlige transportløsninger. Som vi alle ved, er bæredygtig transport et strategisk fokusområde hos Iveco, der ser innovation som nøglen til at begrænse miljøbelastningen. Ivecos engagement i miljøet har gået hånd i hånd med den tekniske innovation. ECOSTRALIS lastbilen -Ivecos vigtigste bidrag til den bæredygtige transport – er en lastbil, der med sine brændstoføkonomiske motorer kombinerer højteknologi, miljøvenlighed, produktivitet og effektivitet. Den nye ECOSTRALIS lastbil er optimeret, hvad angår motorer, aerodynamik og elektroniske systemer, og er en klar kandidat som den mest effektive og bæredygtige lastbil i sin kategori.

Avanceret teknologi og kørekomfort

Med ECOSTRALIS lastbilen sætter Iveco sig atter en gang i chaufførens sted for at kunne tilbyde en række faciliteter og services, som forbedrer komforten og sikkerheden, reducerer brændstofforbruget og øger produktiviteten. Dette opnås ved:

at skabe et komfortabelt og funktionelt arbejdsmiljø i førerhuset,

at tilbyde en række avancerede aktive sikkerhedssystemer for at reducere risikoen for ulykker og skader,

at arrangere træningskurser for chauffører, hvor de kan tilegne sig en mere sikker og brændstofbesparende kørestil,

at forenkle flådeejernes arbejde ved at tilbyde innovative kommunikationssystemer, som kan overvåge præstationer og rute for hver enkelt lastbil i flåden og rapportere om brændstofforbruget, optimere ruteplanlægningen og minimere ineffektivitet og ventetider.

Resultatet er en perfekt kombination af den seneste generations teknologi og opmærksomhed over for både lastbilejeres og chaufførernes behov. Og denne optimale kombination bliver endnu mere effektiv gennem afholdelse af træningskurser, som hjælper chaufførerne til at optimere deres brug af den avancerede teknologi, som ECOSTRALIS stiller til rådighed.

ECOSTRALIS: Den perfekte lastbil, som forener brændstoføkonomi og miljøvenlighed

For Iveco er bæredygtighed mere en bare en målsætning: Det er en måde at drive forretning på, en tankegang, som ligger til grund for de daglige beslutninger.

Bæredygtighed er selve kernen i Ivecos kultur, som det også fremgår af Ivecos løfte om vedvarende at udvikle stadig mere bæredygtige produkter, som kan:

garantere maksimal produktivitet med et minimum af driftsomkostninger og minimere belastningen af det miljø, vi lever og arbejder i.

ECOSTRALIS indfører disse fundamentale værdier i lastbilsegmentet, hvor de kan finde anvendelse både for mellemlange og lange vejtransporter.

På kundens side, når det kommer til køretøjets levetid

ECOSTRALIS lastbilen er udviklet omkring to kerneværdier; effektivitet og team spirit.

ECOSTRALIS er skabt med særlig henblik på at opnå maksimal effektivitet og minimale driftsomkostninger. Iveco har i samarbejde med kunden forpligtet sig til at opfylde disse målsætninger i hele lastbilens levetid:

ved at bistå kunden i forbindelse med købet med at finde frem til det bedste match mellem lastbilens konfiguration og anvendelse og tilbyde finansieringsløsninger, der passer til den enkeltes behov, samt foreslå udvidede garantier og vedligeholdelsesaftaler, der sikrer lastbilens værdi over tid og holder den funktionsdygtig og økonomisk i drift.

når der er behov for service, ved at stille hele Iveco-servicenettets faglige kvalifikationer og viden til rådighed for kunden, så han er garanteret service 24 timer i døgnet alle årets 12 måneder. Derved sikres kunden øjeblikkelig betjening og den kortest mulige stilstandstid, samt garanti for optimale resultater og høj produktivitet.

Tekniske egenskaber

Alle ECOSTRALIS-lastbilens motorer er blevet optimeret for at reducere brændstofforbruget og CO2-udledningen. ECOSTRALIS er en speciel variant af AS, AD og AT versionerne af Stralis, udstyret med Cursor 10 motor fra 420 til 460 HK. ECO motorprogrammet vil inden længe blive udvidet til også at omfatte Cursor 13 motoren på 500 HK.

ECOSTRALIS-lastbilens motorerne opfylder EEV-normen for særligt miljøvenlige køretøjer, den strengeste af alle de gældende europæiske normer, med en særlig optimeret kortlægning af motorens energiforbrug for at holde brændstofforbruget nede.
ECOSTRALIS-lastbilen er desuden udstyret med EBS (Electronic Braking System). Systemet tilpasser bremsetrykket til det pågældende køretøjs kørevægt (inklusive vægten af påhængs- eller sættevogn). ECOSTRALIS er udstyret med en ECOfunktion, som anvender informationerne fra EBS-systemet om lastbilens vægt til at optimere lastbilens præstationer ud fra køretøjets totale vægt. På denne måde bliver brændstofforbruget minimeret under accelerationen uden at påvirke den samlede hastighedsevne.
I lastbiler med Eurotronic gearkasse regulerer ECO-funktionen gearskiftestyringen og tillader kun fuldautomatisk funktionsmåde og gearskift efter kriterierne for økonomikørsel, hvilket giver en yderligere brændstofbesparelse.
I anerkendelse af rullemodstandens vigtige betydning for det samlede billede er ECOSTRALIS udstyret med nyteknologiske dæk, der giver en betydelig reduktion af rullemodstanden. De ny 315/70R22.5 dæk er kombineret med en bagtøjsudveksling på 2.64:1, som giver en ideel udveksling, som optimerer brændstoføkonomien og køreegenskaberne.
Stadig når det drejer sig om dæk og vigtigheden af korrekte dæktryk for økonomisk og sikker kørsel, er ECOSTRALIS-lastbilen udstyret med TMPS (Tyre Pressure Monitoring System), der overvåger dæktrykket. Hvis der opstår tryktab i et eller flere dæk, modtager chaufføren både en visuel og en akustisk advarsel.
Især når der er tale om lastbiler, har det aerodynamiske design betydelig indflydelse på brændstoføkonomien og præstationerne. For at minimere Cw-koefficienten og optimere den aerodynamiske effekt er den nye ECOSTRALIS-lastbil udstyret med frontspoiler og vindhjørner.
Selvfølgelig afhænger den enkelte lastbils effektivitet ikke kun af dens tekniske egenskaber, men også af hvordan den behandles og køres. Derfor er Iveco stolt af at tilbyde ”Blue&Me Fleet” systemet, en kommunikationsløsning udviklet på grundlag af Fiat-Microsoft Blue&Me platformen i samarbejde med Qualcomm, den verdensførende virksomhed inden for flådestyringsløsninger. Qualcomms kommunikationstjenester er fuldt kompatible med ECOSTRALIS-lastbilens on-board computer baseret på ”Blue&Me Fleet” platformen og giver flådebestyreren mulighed for at få realtime informationer fra alle køretøjer, der er udstyret med systemet.
On-board computeren i ECOSTRALIS-lastbilen kan kommunikere med lastbilens CAN-bus og hente data om brændstofforbrug, tilbagelagt afstand, hastighed, samlet køretid etc. og knytte disse informationer til chaufførens identitet. Derved får virksomheden præcise oplysninger om den enkelte chaufførs aktivitet og kørestil. Informationerne fra den digitale fartskriver kan også fjerndownloades. Denne funktion giver flådebestyreren mulighed for at logge ind på fartskriveren fra en fjerncomputer og downloade alle data af interesse uden at have direkte adgang til lastbilen. ”Blue&Me Fleet” on-board systemet sender data via mobiltelefonnettet til Qualcomm infrastrukturen. Og herfra kan flådebestyreren med en normal Internet browser få adgang til de relevante data via FleetVisor web-portalen, som er udviklet af Qualcomm. Med en særlig integrationstjeneste er det desuden muligt at importere data i allerede eksisterende softwaresystemer.

For at forenkle Blue&Me Fleet tilbuddet har Iveco lavet tre pakkeløsninger: Basispakken: Fjerndownloading af informationer om chaufføren og fra den digitale fartskriver, håndfri telefon og integration med ANS (Assistance Non Stop) – Iveco Customer Service tjenesten, som yder assistance og giver alle nødvendige oplysninger om lastbilens fejlkoder og geografiske position videre direkte til Ivecos ANS call-center.
Mellempakken: Basispakken plus elektronisk track & trace, kontrol af chaufførtimer og chaufførovervågning i henhold til forprogrammerede parametre. Udvidet pakke: Mellempakken plus touch-screen til chauffør og back-office kommunikation og ’ring fence’ beskyttelse, hvor der gives en advarsel til back-office, hvis lastbilen forlader et særlig foruddefineret område.

Teknisk assistance

Når det kommer til teknisk assistance og service er ECOSTRALIS-lastbilen i konstant dialog med de Iveco-mekanikere, som er ansvarlige for dens reparationer og vedligeholdelse.
Blue&Me Fleet systemet i ECOSTRALIS-lastbilen, som giver adgang til Ivecos Assistance Non-Stop telefonservice i alle lande i Europa, og som sørger for at aktivere det nærmeste Iveco servicecenter, er nu blevet endnu lettere og hurtigere at bruge. Det er ikke engang nødvendigt at foretage et telefonopkald! Informationer om driftsforstyrrelser kan sendes direkte til Ivecos servicecenter sammen med køretøjets GPS-position, så det nærmeste autoriserede serviceværksted med det samme kan stille med en mekaniker.
Customer Service har samtidig udviklet et specielt support-netværk for internationale transportører: Iveco Truck Station. Denne service omfatter et specialist netværk bestående af 400 servicecentre, som er strategisk fordelt rundt om i Europa i nærheden af de mest benyttede transportruter. Iveco Truck servicestationerne er et led i optimeringen af Customer Service, og Iveco har brugt alle de tilgængelige værktøjer i udviklingen, fra træningskurser til networking, diagnosticering og teleservice.
Ivecos servicenet er i stand til at læse driftsdata fra ECOSTRALIS-lastbilerne (f.eks. data om brændstofforbrug) direkte fra motorens styreenhed og fra de styreenheder, som styrer de andre systemer. Alle data kan sendes via GPRS-netværket og er tilgængelige via enhver Internet browser på en særlig portal. Det gør det muligt at få adgang til og behandle driftsdata for en enkelt lastbil eller en hel flåde på en hurtig, pålidelig og yderst effektiv måde.
Blue&Me Fleet kan også integreres med den seneste generation af satellitnavigationsenheder. Enheden er monteret i instrumentpanelet og indeholder en 5,8” touch-screen og allerede downloadede kort over alle europæiske lande.

Sikkerhed

Sikkerhed har fået absolut prioritet i ECOSTRALIS, og den nye lastbil er udstyret med nogle af de mest avancerede systemer på markedet. De omfatter:

EBS (Electronic Braking System)

EBS er et elektronisk system, som styrer både sættevognstrækkerens og sættevognens bremsefunktioner og integrerer disse funktioner med ABS-systemet (Antilock Braking System), ASR-systemet (Acceleration Slip Regulation) og EBLsystemet (Electronic Brake Limiter).
Systemet kombinerer virkningen af motorbremsen og intarderen samt styrer begge automatisk for at forbedre effektiviteten og minimere slitage på bremserne. Versioner med EBS har skivebremser på alle hjul.

ESP (Electronic Stability Program)

ESP-systemet griber ind i tilfælde af udskridning ved at regulere motorkraften og bremse hjulene individuelt, indtil lastbilen er bragt tilbage i stabil kurs. ESP-systemet er utrolig effektivt under pludselige retningsskift og til at korrigere for under- eller overstyring, hvis man har fejlvurderet en kurve.

Hill Holder

Hill Holder hjælper chaufføren ved igangsætning op ad bakke. Systemet fungerer ved at forhindre lastbilen i at rulle baglæns i nogle få sekunder, når fodbremsen slippes. Hill Holder fjerner risikoen ved at igangsætte op ad bakke og gør, at man ikke behøver dosere på koblingen, samt reducerer slitagen på dækkene.

ACC (Adaptive Cruise Control)

Adaptive Cruise Control er et intelligent system, som opretholder en konstant hastighed, som chaufføren har valgt, samtidig med at det overvåger afstanden til det forankørende køretøj.
Hvis sikkerhedsafstanden overskrides, vil systemet automatisk aktivere først motorbremsen og derefter intarderen og endelig driftsbremsen.

LDWS (Lane Departure Warning System)

Lane Departure Warning System afgiver en advarselslyd, hvis lastbilen krydser midterlinjen på vejen, uden at chaufføren har aktiveret blinklyset. Systemet er ekstremt effektiv til at forhindre ulykker, som skyldes uopmærksomhed eller træthed hos chaufføren.

Fordele ved Iveco Customer Service

Ivecos servicenet er et af de største i Europa og omfatter over 2.300 servicecentre bemandet med specialuddannede mekanikere og udstyret med de mest avancerede diagnosesystemer. Ivecos Customer Center er til rådighed for kunderne, hvis de får brug for assistance, og Assistance Non-Stop telefontjenesten er åben 24 timer i døgnet i alle europæiske lande.

Når en Iveco-lastbil overlades til et Iveco-værksted, er der sikkerhed for at reparationer og service bliver udført med anvendelse af originale Iveco-reservedele, de eneste, der garanterer en Iveco-lastbil de maksimale ydelser, fordi regelmæssig og korrekt service holder dig på vejen, sikkert og økonomisk.

Iveco

Iveco udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervsbiler, entreprenørbiler, by- og intercity-busser samt specialbiler til anvendelse inden for brandslukning, off-road missioner, militæret og civilforsvaret.
Iveco har næsten 25.000 ansatte og 24 produktionsvirksomheder fordelt på 11 lande over hele verden og gør brug af den nyeste teknologi udviklet på 6 forskningscentre. Ud over Europa opererer virksomheden i Kina, Rusland, Australien og Latinamerika. Mere end 5.000 servicesteder i mere end 160 lande garanterer teknisk support overalt på kloden, hvor der er en Iveco lastbil i arbejde.