PRESSEMEDDELELSER

Danmarks første gasdrevne lastbil er nu på farten

​Danmarks første gasdrevne lastbil ruller nu ud i Skives bytrafik som et synligt bevis på, at tunge køretøjer sagtens kan være grønne. Lastbilen er specialbygget til kommunen og produceret af Iveco, der i november 2013 modtog en europæisk pris for bæredygtig transport. 

Skive Kommune lægger i disse dage asfalt til en Danmarksnyhed af de helt store: Kommunens Vej- og Parkafdeling har som de første herhjemme investeret i en 6 meter lang og 12 tons tung lastbil, der kører på naturgas i stedet for diesel og dermed skåner bymiljøet for belastende CO2-udslip.

Vores nye lastbil på gas er endnu et skridt på vejen til at gøre Skive Kommune CO2-neutral i 2029. I første omgang vil CO2-besparelsen være beskeden ved at skifte fra diesel til naturgas. Men senere skal lastbilen – ligesom alle vores andre nye gaskøretøjer – jo i stigende grad over på biogas, som er CO2-neutralt. Og så bliver klimagevinsten til at tage og føle på, lyder det fra Skives borgmester, Peder Chr. Kirkegaard (V). 

Danmark kører med på den grønne bølge
Den nye gasdrevne lastbil, som Skive Kommune har fået leveret af Thybo Biler i samarbejde med Bilstrup Karrosseri, er en modificeret Eurocargo-model med specialbygget kroghejs. Lastbilen er produceret af Iveco, som i slutningen af november sidste år modtog ”Europäischen Transportpreis für Nachhaltigkeit” for sit arbejde med bæredygtige transportløsninger.

Iveco er meget langt fremme på det europæiske marked for gasdrevne lastbiler, men det er først nu, at Danmark med Skive Kommunes investering er kommet med på bølgen. Vi forventer imidlertid, at efterspørgslen på de gasdrevne lastbiler stiger i de kommende år, bl.a. fordi kommunerne har stort fokus på at nedbringe deres CO2-udslip, fortæller Frits Wirenfeldt fra Thybo Biler.

Store klimagevinster i vente
Uden for Danmarks grænser har de gasdrevne lastbiler for længst holdt deres indtog, og det samlede antal lastbiler, som kører på gas i EU, er nu oppe på ca. 5500, hvoraf alene 600 kører rundt i Sverige. De gasdrevne lastbiler udmærker sig i forhold til traditionelle dieselbiler ved at udlede mindre CO2 og færre sundhedsskadelige partikler, ligesom de støjer mindre og er billigere at tanke op.

Skive Kommunes Vej- og Parkafdeling har ud over Eurocargo-lastbilen også fået leveret en 3500 kg gasdrevet Iveco Daily-varevogn fra Thybo Biler, som i samarbejde med kommunen og HMN-koncernen, der er Danmarks største gasselskab, har etableret en gastankstation i byen. Bilerne skal i første omgang køre på naturgas, men på sigt er det planen at overgå til biogas, så bilerne bliver CO2-neutrale.

For yderligere information, kontakt:
Frits Wirenfeldt, transportkonsulent, Thybo Biler
Tlf. + 45 96 10 10 12
E-mail: fw@thybo-biler.dk

For yderligere billedmateriale og koordinering af interviews, kontakt:
Anja Pedersen, PR- og kommunikationsrådgiver, Marketing Bureauet
Tlf. + 45 31 31 48 52
E-mail: anja@marketingbureauet.com

Billedtekst til medsendt materiale:
Billede 1: Stemningsbillede med Skive Kommunes nye gasdrevne lastbil
Billede 2: Stemningsbillede med Skive Kommunes nye gasdrevne lastbil
Billede 3: Stemningsbillede med Skive Kommunes nye gasdrevne lastbil
Billede 4: Chauffør Jørgen Jensen fra Skive Kommune får overrakt nøglerne til lastbilen af transportkonsulent Frits Wirenfeldt fra Thybo Biler