PRESSEMEDDELELSER

ECODaily fås ny også i 7 tons version
Varebilen Daily 70C er opbygget som resten af Dailyserien, men kan med sin endnu stærkere chassisramme opnå en totalvægt på 7 tons og derfor transportere cirka 500 kg ekstra nyttelast i forhold til Daily 65C, som hidtil har været Ivecos muskelmand inden for varebilssegmentet.

Derved overfører Iveco igen sin ekspertise fra lastbil til varebil og resultatet er, at Iveco er den varebilsproducent, der kan tilbyde sine kunder højeste nyttelast. Daily 70C kan flytte det sammen som 3 stk. 3500 kg biler på én gang (beregnet nyttelast med boks + lift = mere end 3,5 tons). Til stor glæde for kundens økonomi, effektivitet og miljøpåvirkning.

Motormæssigt leveres den med Ivecos miljøvenlige EEV-motor på 3,0 liter og 170 HK Twin Turbo og partikelfilter. EEV (Enhanched Enviromentally Friendly) miljønormen reducerer blandt andet partikeludslippet med 33% og kulbrinteudslippet med 27%. Tilnavnet ”Verdens stærkeste varebil”, som på Europæisk plan har fulgt Daily i mange år på grund af bilens store trækkraft, der kommer fra baghjulstræk og højtpræsterende motorer, forsøger Iveco ihærdigt at bevare ved at holde endnu større fokus på motorstyrke. Baghjulstrækket garanterer maksimal trækkraft under alle belastnings- og vejforhold, mens de højtpræsterende motorer tilfører effekt og et drejningsmoment, der ligger i toppen blandt erhvervskøretøjer.

Med Daily 70C har Iveco i den grad kombineret lastvognens styrke, robusthed og sikkerhed med varebilens smidighed og manøvrerbarhed – og ECODaily 70C udmærker sig bl.a. på områder som:
 • Lastehøjde: lav lastehøjde gør den nem at laste
 • Manøvrerbarhed: Med sin lille venderadius er Daily C70 nem at manøvrere i byer og smalle gader
 • Anhængerkapacitet: 3,5 tons
 • Chaufførens sikkerhed: Den aktive og passive sikkerhed er i højsædet. Lastvognschassiset gør bilen slidstærk og robust mens ESP er standard på alle modeller
 • Miljøvenlige EEV-motorer
 • Meget opbygningsvenligt chassis
Daily 70C fås i mange versioner. Som chassis med enkelt- eller dobbeltkabine og som kassevogn med 17,2m³ varerum. Med manuel eller automatiseret gearkasse og med mulighed for luftaffjedring.

ECODAILY – fokus på sikkerhed og komfort

Vejsikkerhed, respekt for andre bilister og miljøfokus danner grundlaget for alle ECODAILY-modeller. Med ESP (Elektronisk Stabilitets Program) sikkerhedspakke som standard i alle modeller, sikres vejstabilitet og at fragten når ubeskadiget frem.

ESP-pakken indeholder:
 • ABS - sikrer stabilitet, når man bremser
 • ASR (anti slip regulation) – forhindrer at hjulene spinder på glat underlag
 • HBA (Hydraulic Brake Assist) – sikrer de bedste bremseforhold i nødsituationer
 • Hill Holder - forhindrer at varebilen triller tilbage, når man starter på en bakke
 • LAC (Load Adaptive Control): Identificerer ændringer i varebilens masse og tyngdekraftspunktet på længdeakslen og indstiller sikringssystemerne ABS, ASR og ESP til varebilens vægt. På denne måde optimeres ydeevne, trækkraft og stabilitet. Desuden reduceres risikoen for at varebilen vælter.
ECODAILY - Fleksibilitet med mere end 7000 versioner

Takket være introduktionen af den nye Daily 70C findes Iveco Daily i mere end 7 000 forskellige versioner og derved har muligheden for at få en skræddersyet bil til de mest specifikke behov aldrig været bedre.

Iveco

Iveco udvikler, producerer og markedsfører et bredt spekter af lette, mellemtunge og tunge erhvervsbiler, entreprenørbiler, by- og intercity-busser samt specialbiler til anvendelse inden for brandslukning, off-road missioner, militæret og civilforsvaret.

Iveco har næsten 25.000 ansatte og 24 produktionsvirksomheder fordelt på 11 lande over hele verden og gør brug af den nyeste teknologi udviklet på 6 forskningscentre. Ud over Europa opererer virksomheden i Kina, Rusland, Australien og Latinamerika. Mere end 5.000 servicesteder i mere end 160 lande garanterer teknisk support overalt på kloden, hvor der er en Iveco lastbil i arbejde.​