​​OCJENA NAČINA VOŽNJE

OCJENA NAČINA VOŽNJE

Sustav obrađuje podatke koje prikupi od motora, vozila i sustava GPS putem naprednog algoritma (koji je razvio IVECO), koji ocjenjuje performance vozača s obzirom na potrošnju goriva.

Ocjena se temelji na nizu pokazatelja strukturiranih u tri razine, koji uzimaju u obzir težinu posla
Svaki pokazatelj je prikazan korisniku u stvarnom vremenu
s analognim prikazom vrijednosti u postotku, prikazanim u sredini. Što je vrijednost viša, performanse vozača su bolje u smislu štednje goriva
Kada se vozilo kreće, na prikazu sustava IVECONNECT pojavljuju se savjeti za smanjenje potrošnje goriva (promjenom stupnja prijenosa, kočnica, motorne kočnice, gasa i inercije).
Na kraju svakog putovanja, vozač može pozvati sažeti prikaz svih pokazatelja, izraženih u postotku i u obliku dijagrama.
Štedljivija vožnje može donijeti uštedu goriva između 5% i 12%  - više nego što može pridonijeti bilo koje tehnološko rješenje.
IVECOV jedinstveni sustav OCJENE NAČINA VOŽNJE igra ključnu ulogu u smanjenju potrošnje goriva djelujući na ljudski faktor.

Sustav OCJENE NAČINA VOŽNJE postiže svoj puni potencijal kada se koristi zajedno s uslugama upravljanja flotama i omogućuje voditeljima flota ocjenu performansi i potrebe za obukom svakog pojedinog vozača.