​Nadograditelji

​Laka, srednje teška i teška teretna vozila za gradsku dostavu, građevinarstvo ili sakupljanje otpada: Iveco može ponuditi proizvod koji se savršeno prilagođava bilo kojoj namjeni, koje god vozilo ili nadogradnju kupac traži.

Osim tegljača i furgona, Iveco proizvodi poludovršene proizvode koje zatim dovršavaju nadograditelji. Kako bi se stvorilo jamstvo da će dovršeno vozilo biti optimalno za zadaću koja mu je namijenjena te da će biti u skladu s najvišim standardima kvalitete, što je nužan uvjet potpunog zadovoljstva stranke, proizvođač mora usko surađivati sa samim nadograditeljima. Za ove dorade, Iveco provodi pažljivo preventivno istraživanje tehničkih prijedloga koje nadograditelji šalju i podrobnu analizu zakona i propisa: na taj način Iveco može ponuditi proizvod koji je konkurentan u pogledu cijene i performansi.
Podaci koji su potrebni nadograditeljima da bi mogli obaviti svoje tehničke zadatke odnose se, na primjer, na:

- tehničke crteže vozila u različitim formatima (CAD, DWG, IGES)

- upute za prerade i nadogradnje

- izjave o sukladnosti

- tehničke opise

- podatke o kočnicama

- tablica za tipsko odobrenje (DGM 405)

- podatke o odvodu snage (PTO).

Neke od ovih podataka, koji se smatraju tajnima, moguće je pronaći na stranici http://ibb.iveco.com koja je rezervirana za nadograditelje – koji joj mogu pristupiti uz svoje korisničko ime i lozinku. Na ovoj stranici korisnicima je dostupan IT sustav "On-line" putem kojem mogu dobiti izuzetno korisne specifične podatke (na primjer, tehničke specifikacije vozila u formatu Autocad).