Pored konvencionalnih ručnih mjenjača, Trakker nudi tehnološku izvrsnost automatiziranog mjenjača EuroTronic s ručicom mjenjača na stupu upravljača.
Prednosti su značajne: smanjenje težine za oko 60 kg u odnosu na ručni mjenjač, smanjene dimenzije te manje pneumatskih i električnih spojeva. Izostanak sinkrona čini mijenjanje stupnjeva prijenosa bržim i točnijim: sustav onemogućuje nepravilan odabir stupnja prijenosa.
Mjenjač EuroTronic se može koristiti u automatskom ili poluautomatskom programu. Automatsko mijenjanje brzina se izračunava na temelju opterećenja vozila, uvjeta na cesti i načina vožnje: time se postižu optimalno ubrzanje vozila, potrošnja goriva i udobnost.
Za korištenje u teškim uvjetima, na primjer u terenskoj vožnji, tu je i program offroad koji se uključuje pritiskom na prekidač na armaturnoj ploči, a koji pruža veći okretni moment i podiže snagu.
Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 2cd4fb9e-a902-8089-73e1-a4f905e1e680.