​Novi CNG Daily Natural Power

Novi Daily Natural Power je vozilo na prirodni plin metan s dvije vrste goriva: benzin i prirodni plin, CNG (metan)

Konstruiran i optimiran za rad na prirodni plin, ako ostane bez goriva automatski se prebacuje na pogon benzinom “u nuždi” (uz autonomiju od oko 100 km).

Dostupan je u rasponu najveće dopuštene mase vozila od 3,5 t do 7,0 t u svim izvedbama, što Novi Daily čini jedinstveno raznovrsnim, uz izvedbe: šasija s kabinom, furgon, dvostruka kabina i poluostakljeni furgon.

Međuosovinski razmak je dostupan u rasponu od 3.520 mm do 4.100 mm za furgon (sukladno najvećoj dopuštenoj masi vozila), sa zapreminom teretnog prostora do 19,6 m3 (jedinstveno u toj klasi vozila). Međuosovinski razmaci šasije s kabinom kreću se u rasponu od 3.450 do 4.750 mm, a dužina nadogradnje može ići i do 6.190 mm (jedinstveno u toj klasi).

Iveco je jedini proizvođač svih vrsta lakih i teških teretnih vozila koji nudi pogon na prirodni plin (CNG) u cijeloj svojoj paleti vozila.

Iveco je u Europi već prodao 10.000 vozila na CNG, uglavnom za gradski prijevoz. Prirodni plin je jedno od goriva budućnosti, ali već danas predstavlja ekonomično i ekološko rješenje za probleme prijevoza:

 u pogledu troška goriva, omogućava uštede od oko 40% u usporedbi s ekvivalentnim dizelskim motorima;

 ima najmanji utjecaj na okoliš od svih motora s unutrašnjim izgaranjem (uopće nema sumpora, ugljikovodika niti čestica u ispuhu i ima malu emisiju CO2);

 tih je (oko 5dB manje od ekvivalentnog dizelskog motora);

 gorivo je sigurno; temperatura samozapaljenja je dvostruko veća nego za dizelsko gorivo ili benzin; spremnici su ispitani na dvostruko veći tlak od radnog; u slučaju propuštanja, plin se brzo raspršava zbog toga što je lakši od zraka.

Vozila na prirodni plin smiju ulaziti u podzemne garaže, ukrcavati se na trajekte i, prije svega (zahvaljujući izuzetno maloj emisiji ispušnih plinova) voziti u područjima s prometnim ograničenjima (na primjer, gradska središta). Cijela paleta Ivecovih vozila na CNG ima tipsko odobrenje prema Heavy Duty Euro VI. Novim Dailyjem je moguće upravljati s vozačkom dozvolom B kategorije (do najveće dopuštene mase vozila od 3,5 t).

Ready for delivery

Kliknite na dugme ''Odmah na raspolaganju'' kako biste mogli provjeriti da li je Vaše željeno vozilo na raspolaganju odmah.

Find Dealer

Alt