Novi Daily Camper – maksimalna udobnost, čak i na dugim putovanjima

​Odlike i vrijednosti zapisane u DNK Novog Dailyja čine ga idealnom osnovom za kamper. Vrhunsko vozilo u svakom pogledu: udobnost zahvaljujući tehnologiji, snazi i zaštiti okoliša, krutost i pouzdanost objedinjeni su radi osiguravanja bezbrižnih praznika za sve one koji odaberu kamper na bazi Ivecovog vozila.

Ivecova tehnologija jamči snažne, prilagodljive motore koji su u vrhu svog segmenta. Svi dizelski motori standardno su opremljeni pročistačem čestica (DPF) i povratom ispušnih plinova (EGR), sukladno propisima Euro 5b+. Cjelokupna ponuda motora u Novom Daily Camperu uključuje jedinice u rasponu snage od 126 do 205 KS, s maksimalnim okretnim momentom raspoloživim pri 1.400 okr/min, koji ostaje nepromjenljen kroz široko područje broja okretaja motora i doseže rekordnih 470 Nm. Stražnji pogon sa sustavom protiv proklizavanja kotača ASR kao standardom i blokadom kotača na zahtjev daju maksimalan pogon, posebno u uvjetima slabog prijanjanja na kolnik što je osobito korisno svojstvo na kamperima koji općenito imaju težište pomaknuto prema natrag.

Ovo vozilo nudi maksimalnu udobnost čak i na dugim putovanjima. Ergonomičan raspored upravljačkih sklopki i mogućnost namještanja sjedala u više ravnina, kut upravljača manjeg promjera (45 mm uzdužnog podešavanja) – omogućava osjećaj sličan osobnom automobilu – i poboljšana ploča s instrumentima jamče maksimalnu preglednost uz funkcije kao što su tempomat radi smanjenja zamora vozača poboljšavajući njegovu koncentraciju. Zahvaljujući izuzetnim kutovima vidljivosti kroz veliki vjetrobran i širokom kutu retrovizora vozač može upravljati vozilom u potpunoj sigurnosti, čak i velikim kamperima. Korisnici Novog Daily Campera uživaju i u pogodnosti nove, višefunkcionalne armaturne ploče koja se odlikuje najboljom ergonomijom i dodatnim pretincima za sve što je potrebno tijekom boravka u vozilu, jamstvo bezbrižnog putovanja.

Udobnost znači i tehologija. Dostupni sustavi za zabavu i obavijesti te telematski sustavi uključuju radio uređaj s prekidačima na upravljaču, sustav za bezručno telefoniranje putem Bluetooth® veze i preslušavanje MP3 preko CD uređaja i USB spoja. Na zahtjev, dostupno je i Ivecovo navigacijsko rješenje koje gore navedenim funkcijama dodaje veliki dodirni ekran od 7” i navigaciju u kamionskoj izvedbi uz mogućnost postavljanja parametara težine i dimenzija vozila te sustav stražnje kamere radi osiguravanja maksimalne sigurnosti tijekom manevriranja.

Udobnost osigurava i tehnologija ovjesa: zračni ovjes na stražnjoj osovini dostupan je uz elektronički nadzor stabilnosti radi odličnog upijanja vibracija, što jamči tihu i stabilnu vožnju čak i na zahtjevnijim cestama. Šasija s čeličnim uzdužnim nosačima, koja se temelji na istom konstrukcijskom konceptu kao i Ivecova teretna vozila, jamči izuzetnu krutost koja je potrebna za sve konfiguracije vozila, od kompaktnijih izvedbi do luksuznijih kampera. Povrh toga, kao jamstvo maksimalne pouzdanosti prerada Novog Daily Campera, na vozilu su postavljeni pristupačni spojevi električnih sustava vozila za spajanje nadogradnje.

Izbor je jedan od najširih na tržištu, s najvećom dopuštenom masom vozila u rasponu od 3,5 t do jedine izvedbe od 7,2 t u ovom segmentu, jednostruki ili dvostruki kotači, 4 motora, 4 mjenjača – od kojih je jedan robotiziran – i zajamčene mase prikolice do 3.500 kg. Postoji još veća mogućnost odabira pravog vozila radi zadovoljavanja posebnih potreba različitih vrsta kampera, s posebnim izvedbama najveće ukupne mase od 4, 5,6 i 7,2 t, s dvostrukim kotačima. Novi Daily Camper ima ukupnu dužinu vozila koja je sukladna najvećem međuosovinskom razmaku u segmentu i koja, zahvaljujući dvostrukim kotačima, osigurava maksimalnu, potpunu sigurnost stabilnosti u vožnji i za velika vozila.
I za Novi Daily Camper, Iveco jamči uslugu Non-Stop Assistance sa stručnim operatorima koji govore više jezika, dostupnom 24 sata dnevno, 365 dana godišnje. Putem univerzalnog besplatnog broja, na europskim cestama možete dobiti tehničku pomoć u bilo koje doba. Tijekom izlaska ekipe na teren, upravljački centar provjerava stanje i jamči brzu pomoć kako bi se vaše vozilo vratilo na cestu čim je prije moguće. Ako je za popravak potrebno više od 24 sata, korisnici Campera mogu dobiti hotelski smještaj, zamjensko vozilo i povratak na polazište ili mogućnost nastavka putovanja uz preuzimanje popravljenog vozila.