Tehnologija telematika daje nove načine za povećanje produktivnosti.
Danas je moguća sofisticirana interakcija između vozača, vozila i upravljačkih soba radi:
  • praćenja cijele flote i upravljanja dnevnim radom u stvarnom vremenu,
  • stalnog praćenja sati rada i sati odmora vozača radi izbjegavanja globi i povećanja ukupne raspoloživosti i učinkovitosti flote,
  • analize načina vožnje i predlaganja posebne obuke na temelju prikupljenih podataka,
  • povećanja zadovoljstva stranaka pružanjem brzih i točnih podataka o položaju vozila i očekivanom vremenu dolaska,
  • neprekidnog praćenja potrošnje goriva po vozilu i po vozaču,
  • izbjegavanja dugog rješavanja dokumentacije i nepotrebnog stajanja vozila radi skidanja, obrade i skladištenja memorije tahografa i podataka o radu vozača sukladno propisima.
Iveco, u suradnji s Qualcommom, odgovara na potrebe zajednice cestovnog prijevoza sustavom Blue&Me™ Fleet. Blue&Me™ Fleet je dostupan u 3 razine usluge (Blue&Me™ Fleet Standard, Blue&Me™ Fleet Advanced i Blue&Me™ Fleet Professional) kako bi se ponudila modularna i prilagođena rješenja za različite potrebe malih i velikih flota.

Blue&Me™ Fleet je otvoreni sustav te se neprekidno poboljšava. U stanju je smanjiti prosječnu potrošnju goriva u floti za 5% do 9%, ovisno o vrsti prijevoza i učestalosti zamjene vozača.
Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: bef5fc9e-1954-8089-37b2-c2bf79032d4b.