Novi Daily Natural Power je vozilo s mogućnošću na pogon na komprimirani prirodni plin (CNG) i na benzin, zbog čega ima dva spremnika goriva. Konstruiran i optimiran za rad na prirodni plin, ako ostane bez goriva automatski se prebacuje na rad na benzin. Na taj način, ukupna autonomija doseže 400 km.
Dostupan je u 6 verzija najveće dopuštene mase (od 3,5 t do 6,5 t za verziju šasija s kabinom, odnosno od 3,5 t do 5,2 t za furgon) te u tri karoserijske izvedbe furgon, šasija s kabinom i dvostruka kabina 6+1.
Sveukupno tu je 6 izvedbi međuosovinskog razmaka (od 3.300 mm do 3.950 mm za furgon, od 3.450 mm do 4.750 mm za šasiju s kabinom te od 3.450 mm do 4.100 mm za verziju s dvostrukom kabinom). Zapremina furgona može biti od 12 do 17,2 m3.
Iveco je jedini proizvođač teretnih vozila, od lakih do teških, koji nudi cjelokupnu paletu vozila s pogonom na CNG. Ukupni broj Ivecovih vozila s pogonom na ovu vrstu goriva prodanih u Europi već je dosegnuo 10.000 vozila, korištenih uglavnom za gradski prijevoz. Prirodni plin je jedno od goriva budućnosti – ali već danas predstavlja ekonomično i ekološko rješenje problemima kretanja:
  • u pogledu troškova goriva, omogućuje uštedu od oko 20% u usporedbi s ekvivalentnim dizelskim motorima;
  • ima najmanji utjecaj na okoliš od svih motora s unutrašnjim izgaranjem (potpuni izostanak sumpora, ugljikovodika i čestica u ispuhu te niska emisija CO2);
  • tih je (oko 5 dB manje od ekvivalentnog dizelskog motora);
  • prije svega, riječ je o sigurnom gorivu. Temperatura samozapaljenja je dvostruko viša nego kod dizelskih i benzinskih goriva. Spremnici su ispitani na dvostruko veće tlakove od radnog tlaka. U slučaju propuštanja plin se brzo raspršuje jer je lakši od zraka.

Vozila s pogonom na prirodni plin smiju ulaziti u podzemne garaže, ukrcavati se na trajekte i, najvažnije (zahvaljujući izuzetno niskim emisijama štetnih plinova) prometovati u područjima ograničenog prometa.
Cjelokupna Ivacova paleta vozila s pogonom na prirodni plin usklađena je s Direktivom EEV (Environmentally-friendly Enhanced Vehicle - poboljšano ekološki prihvatljivo vozilo) koja zahtijeva još niže emisije štetnih plinova nego Euro5.
Novi Daily je u Italiji moguće voziti s vozačkom dozvolom B kategorije (do 3,5 t najveće dopuštene mase vozila).

Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 1877fb9e-5964-8089-73e1-aaf88479c940.