​Трета седмица от пътуването

Екипът и автомобилите наOverland 12” издържаха и успешно преминаха финалния етап през коварната мавританска пустиня.

Благодарение на отличната комбинация от качествата на автомобилите IVECO и опита на екипите на Overland 12”, Daily 4x4  триумфира през пясъците и 25 дни след отпътуването от Торино експедицията пристигна в Мали, една от най-бедните страни в света с висока детска смъртност и неграмотност.   

По време на престоя в Тимбукту за планово техническо обслужване на автомобилите екипът се възползва от еднодневната почивка и посети този древен град, прочут с къщите от кал и обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Той е един от най-известните обекти в Африка.

На следващия ден оранжевият конвой пресече голямата река Нигер. Два много стари плавателни съда превозиха всички автомобили от едната страна на реката до другата.  Най-трудната част от прехода беше придвижването на тежките автомобили Trakker иBig mugs” (Power Star).

Потърси повече
Web Part Error: A Web Part or Web Form Control on this Page cannot be displayed or imported. The type could not be found or it is not registered as safe. Correlation ID: 929edf9e-193d-8089-37b2-ce4e26c12977.