Technologie tot in het hart

De ontwikkelingen op de New Stralis zijn geconcentreerd op brandstofbesparing, om de Total Cost of Ownershop bij elke missie elk routetype te reduceren.

De motoren zijn opnieuw ontworpen waardoor interne wrijving is gereduceerd. De nieuwe anti-stationaire functie schakelt de motor automatisch uit na een vooraf ingestelde tijdsperiode, wanneer het voertuig geparkeerd is. Zo wordt voorkomen dat onnodig brandstof wordt verbruikt.

De Smart Auxiliaries op de New Stralis 480XP en 570XM voorkomen energieverlies wanneer ze niet gebruikt worden: de koppelingscompressor en luchtverwerkingseenheid, energie-terugwinnende wisselstroomdynamo met intelligente controle van de accu en een stuurpomp met variabele opbrengst.

Het Smart EGR-systeem op de New Stralis 480XP en 570XM is een innovatieve oplossing die werkt in combinatie met het gepatenteerde HI-SCR nabehandelingssysteem van Iveco, om de verbranding te optimaliseren met aanzienlijk brandstofbesparend voordeel op langeafstandsroutes als gevolg. Het gebruikt een kleine hoeveelheid uitlaatgas voor recirculatie (slechts 8%) om een vervroegde inspuiting mogelijk te maken, hetgeen het brandstofverbruik reduceert. De hoge 97% uitlaat NOx conversie, gerealiseerd door het HI-SCR systeem, blijft behouden. Deze revolutionaire en slimme oplossing heeft alle voordelen van het HI-SCR-only systeem: geen impact op de afmetingen van de radiateur, geen extra onderhoud, geen gewichtstoename, geen geparkeerde regeneratiecyclus en de langste onderhoudsintervallen. Ook dit leidt tot een verdere reductie van brandstofverbruik en TCO. Met deze oplossing, bewijzen Iveco en zijn partner voor de motorontwikkeling FPT Industrial opnieuw hun reeds lang gevestigde leiderschap in de technologie van brandstofefficiëntie.

Het HI-CRUISE GPS voorspellend rijsysteem, gebaseerd op gloednieuwe mapping-technologie, vergelijkt geo-localisatie met wegtopografie en dienovereenkomstig past het voorspellende strategieën bij acceleratie, deceleratie en schakelen toe. Deze functie vereenvoudigt het werk van de bestuurder. Hij of zij kan zich nu concentreren op veiligheid in plaats van op wegroutine en verbetert zijn comfort met een soepele rijstijl. Bovendien levert het substantiële brandstofbesparingen op, ook bij bestuurders met beperkte vaardigheden.

De nieuwe driedubbele "A" eco-banden ontwikkeld door Michelin minimaliseren rolweerstand, waardoor brandstofbesparingen tot gemiddeld 1,5% verkregen worden tijdens de eerste gebruiksfase. Dit levert milieuvoordelen op van 1,33 kg minder CO2 per 100 km. Dit betekent een reductie van ruim 3,7 ton CO2 tijdens de eerste gebruiksfase van het voertuig. Deze besparingen worden verkregen met behoud van dezelfde grip, robuustheid en duurzaamheid.

De volledig nieuwe achteras met enkele reductie verbetert versnellingsgeometrie, wrijving en optimaliseert daardoor brandstofverbruik. Al deze nieuwe functies en producteigenschappen leiden tot een dubbele verbetering in brandstofefficiëntie vergeleken met het vorige model Iveco Stralis.


De HI-TRONIX geautomatiseerde transmissie met 12 versnellingen van de nieuwste generatie, ontwikkeld in samenwerking met ZF, staat aan de top van de technologische vooruitgang in zijn categorie en verbetert duurzaamheid drastisch en reduceert kosten. De HI-TRONIX reduceert schakeltijd met 10%, de versnellingsbak werd ontworpen voor bijna twee keer het aantal schakelhandelingen van de vorige generatie, het kan de duurzaamheid verbeteren met maximaal 1,6 miljoen kilometer, en verlaagt geluidsemissie met 6db – ideaal voor rustige nachtritten –.  Uiteraard allemaal met de beste verhouding koppel-tot-massa, verhoudingverdeling en efficiëntie. Bovendien reduceert zijn modulaire, onderhoudsvriendelijke ontwerp onderhoud en vereenvoudigt het reparaties, met daaruitvoortvloeiende besparingen op kosten. Het biedt ook bijkomende functies, zoals kruipmodus (creep) voor handelingen bij lage snelheid, functionerend als een koppelomvormer transmissie, rocking-functie om de grip te herstellen op oppervlaktes met lage grip, 4 achteruitversnellingen en een nieuwe serie PTO's.

De achterwielophanging is volledig opnieuw en massa-efficiënter ontworpen, hetgeen leidt tot een lichtere wielophanging met behoud van prestaties; dit vertaalt zich in 45 kilogram meer laadvermogen. Hogere weerstand tegen corrosie, verkregen door oppervlaktebehandeling van alle belangrijke metalen componenten, draagt bij tot lagere onderhoudskosten.

De nieuwe elektrische en elektronische architectuur op New Stralis en New Stralis XP vertegenwoordigt een technologische doorbraak en maakt verdere innovatie mogelijk. Gebaseerd op het MUX-concept, heeft het elektronische eenheden aan boord die communiceren via twee fysieke draden met een gemeenschappelijk protocol.

De nieuwe HI-MUX - de Stralis-evolutie van dit concept - werd geïmplementeerd via het opnieuw ontwerpen van de volledige distributielay-out en enkele componenten daarvan. De architectuur ervan is modulair, in tweeën gesplitst voor een verbeterde flexibiliteit en onderhoudsgemak en werd geïntegreerd in een nieuwe lay-out met pneumatische, brandstof- en AdBlue-leidingen. HI-MUX maakt de ontwikkeling mogelijk van een gedetailleerde ontwerpoplossing voor elke specifieke truckconfiguratie, terwijl het aantal componenten en hun montagecomplexiteit gereduceerd worden.

De uitstekende betrouwbaarheid en duurzaamheid van de New Stralis leidt ook tot lagere kosten voor Onderhoud en Reparaties: 5% minder dan een huidig model met een standaard contract van 3 jaar en 8% bij een contract van 4 jaar. Deze verbetering betekent reductie van een kostenpost die reeds zeer competitief was en de algemene TCO verder vermindert.