Duurzaamheid en prestatie in transport

Een brede en goed gebalanceerde serie motoren die afgestemd is op alle toepassingen

De New Stralis heeft Iveco Cursor 6-cilinder motoren uitgerust met nieuwe missie-specifieke, brandstofbesparende oplossingen. Het grote assortiment motoren voor de New Stralis omvat 3 cilinderinhouden, met de Cursor 9 van 8,7 liter, de Cursor 11 van 11,1 liter en de Cursor 13 van 12,9 liter, en 9 nominale vermogens van 310 tot 570 pk, die allen in vermogen en koppeldichtheid van topklasse zijn.

De milieuprestaties van de new Stralis' zijn verder verbeterd door een hogere efficiëntie van de motoren en een prestatieverbetering: het maximumkoppel op de Cursor 11 is verhoogd met 100 Nm op de 420 pk motor en met 50 Nm op de 480 pk, terwijl het maximaal vermogen op de Cursor 13 510 en 570 pk bereikt.

 

HI-SCR: de technologie die kenmerkend is voor Iveco

De New Stralis heeft het gepatenteerde HI-SCR-systeem, het beste selectieve katalitische reductiesysteem op de markt en het enige dat een niveau van 97% NOx-verlaging bereikt, en dus voldoet aan Euro VI-normen zonder EGR. In de Euro VI/C-versie ervan, detecteert HI-SCR ook in realtime elke variatie in het emissieniveau via nieuwe AdBlue-sensoren die een continu en accuraat emissiebeheer mogelijk maken.

Met HI-SCR is er geen actieve regeneratie en de uitlaattemperatuur is lager: dit maakt de New Stralis tot de ideale truck voor werk in afgeschermde gebieden zoals luchthavens, boten, tunnels, raffinaderijen en laadperrons voor brandstof, evenals voor transport van gevaarlijke stoffen.

HI-SCR is een compact, lichtgewicht technologie die de beste combinatie biedt van efficiëntie en economische gebruiksduur. Het heeft ook de langste onderhoudsintervallen op de markt, maximaliseert de nuttige gebruikstijd van het voertuig en levert een uitstekende brandstofefficiëntie. Het leidt allemaal tot de uitzonderlijk lage TCO en een uitstekende duurzaamheid van de New Stralis, de TCO2-kampioen.

​​​​