Duurzame technologie ten dienste van ondernemers

​​​De New Daily Euro 6 range biedt twee viercilinder motoren met een inhoud van resp. 2,3 en 3,0 liter, een vermogen dat reikt van 120 tot 210 pk en een koppel van 320 tot 470 Nm – dit alles met een aanzienlijke brandstofbesparing tot 8% (volgens de NEDC-cyclus) ten opzichte van de voorgaande Euro 5 modellen.

Iveco’s strategie haalt zijn kracht uit de leidende positie van de onderneming op gebied van motoren en SCR technologie: Het bedrijf wordt gedreven door zijn streven naar excellentie en zal de hardware nodig voor RDE (Real Driving Emissions, emissies in reële rijomstandigheden) installeren, ver vóór de nieuwe regelgeving in 2020 van kracht wordt.

De Daily biedt twee 4-cilinder motoren met een inhoud van resp. 2,3 en 3,0 liter, die een topprestatie waarborgen in het uitgebreide taakbereik waarvoor voertuigen met een brutogewicht tussen de 3,5 en 7,2 ton worden ingezet. Het omvat tevens het exclusieve gepatenteerde MULTIJET II systeem voor een geoptimaliseerde verbranding.

De geoptimaliseerde 3,0-liter F1C motor, getest met meer dan 20.000 uur op de testbank en ruim 1,5 miljoen wegkilometers, biedt het Selective Catalytic Reduction nabehandelingssysteem, waarmee de NOx-emissies worden beheerst, de verbranding door middel van nieuwe injectors wordt geoptimaliseerd en roetdeeltjes bij uitgeschakelde motor worden verminderd. Zodoende kan alle vermogen die nodig is voor de meest veeleisende en langdurige heavy-duty ritten, worden opgewekt met een opmerkelijk laag brandstofverbruik, lange onderhoudsintervallen en daardoor lage bedrijfskosten.

De gloednieuwe 2,3-liter F1A motor is van het carter af geheel opnieuw opgebouwd. Door gebruik van nieuw materiaal en virtuele optimalisering was Iveco in staat het motorgewicht met 6% te verlagen; onder andere door terugbrengen van frictie, voortgaande optimalisering van de koeling, het MULTIJET II injectiesysteem en de installatie van de variabele oliepomp is het brandstofverbruik verbeterd met 8% volgens de NEDC-cyclus.

Met 35.000 uur op de testbank en ruim 1,3 miljoen testkilometers op de weg, waarborgt F1A’s combinatie van al deze technische ingrepen, in combinatie met een iets grotere cilinderinhoud ten opzichte van Iveco’s concurrenten en een lage-druk uitlaatgasrecirculatie systeem, dat de ruwe uitlaatgassen van de motor op natuurlijke wijze worden verminderd zodat alleen een vereenvoudigd nabehandelingssysteem volstaat.

Bij de volgende stap van de New Daily Euro 6, begin 2017, zal de F1A motor voorzien zijn van SCR-technologie. Met deze oplossing zal Iveco, als pionier met meer dan 25 jaar SCR ervaring de leiding op zich nemen en gereed staan voor de beperkingen van Real Driving Emissions, drie jaar voor de verplichting in 2020.

Verder beschikt, ter bevestiging van zijn Business Instinct, de New Daily Euro 6 over de flexibiliteit om de beschikbaarheid van lagedruk EGR ook te bieden voor modellen met een F1A motor, ten behoeve van klanten die deze oplossing prefereren voor korte-rit-opdrachten.

Wat betreft de prestaties dragen nieuwe technische kenmerken, zoals de variabele oliepomp en de turbo met variabele geometrie op de F1A motor, de EcoSwitch PRO, de lichtere motor en de verminderde frictie in motoren en assen verder bij aan het uitzonderlijk lage brandstofverbruik van de Daily, de lage bedrijfskosten en het hoge vermogen en koppel.

Het brede scala aan motorvarianten omvat ook de volgende schone versies: de Daily Natural Power die rijdt op CNG en voordelen biedt binnen stadsomgevingen met beperkt verkeer vanwege zijn lage emissiewaardes en geluidsproductie, en de Daily Electric, de stille, nul-emissie versie.